DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Egyéb

King of Europe Pro Series: Baggsy a dobogó 3. fokán

Ha leszeretnénk írni hogyan robbant be múlt hétvégén Steve `Baggsy` Biagioni a King of Europe Drift Pro Series dobogójára akkor a gyors, hangos és #nemérdekel egyszerűen tökéletes.

Miután ki kellett hagynia a legutóbbi King of Europe Touge versenyt a Bélkő hegyen, az angol pilóta visszaérkezése kemény és elsöprő volt. Gumiszaggató teljesítményének köszönhetően idén már a második európai pódiumgyőzelmét szerezte meg. 



Budapesttől délre, az ex-hidegháborús reptér szuper gyors pályáján Baggsy bebizonyította, hogy a 30 induló közül akik bedobták a kesztyűt a ringbe, bárkivel képes felvenni a versenyt.

 

Miután továbbjutott a Top 16-on Baggsy továbbra is lenyűgözte a közönséget gyors és agresszív meneteivel, közel 140 km/h-ig nyomva az autót az első kanyarban. Az intenzív párbajban a dobogóért, Baggsy és Adam Frank autója fényezést cserélt egymással. Sajnos a no contact (nincs érintkezés) szabály a King of Europe-ban 0 pontos kört jelent aminek értelmében pedig a Cartu Drift Team kerülhetett az élre.

 

"A verseny király volt, nagyon komoly párbajok voltak a pályán és keményeket drifteltünk, a legtöbbjük pedig elég szoros is volt," mesélte a verseny után Baggsy a döntő után. "Úgy érzem, hogy az a büntetés amivel lenulláztam a köröm mert nekimentem a másik pilótának (Adam Frank) a fináléban elég durva volt, de hát a King of Europe-ban ezek a szabályok. Nagyon izgatott vagyok, hogy harmadik lettem és, hogy ismét a dobogóra állhattam hiszen a múltheti fordulót ami a Bélkő hegyen volt és kíváncsi vagyok most, hogy állok majd a bajnokságban (4.)."

 

"A következő forduló Franciaországban lesz, imádok ott versenyezni és remélem, hogy jó eredményekkel és még több ponttal térek haza!"

 

Térjünk vissza egy kicsit a kvalifikációhoz, ugyanis ekkor még úgy tűnt egy potenciális M-Karom dominanciát láthatunk a dobogón. Kerényi Ádám ugyanis maximális módon kihasználva BMW E46-os szörnyetegét bedriftelte magát a második helyre. De miközben a gyors pálya és a ragyogó napsütés egy felejthetetlen élményt hozott a lelátókra, közben azt is bebizonyította, hogy egy igazi autó gyilkos is tud lenni a pályán.

 

Sajnos Kerényi arra kényszerült, hogy nem tudta befejezi a versenyt mert vasárnap reggel látványosan felrobbant a motorja. "összességében élveztem a versenyt a hazai közönségem előtt immáron második alkalommal két hétvége alatt," magyarázta frusztráltan Ádám, miközben nézte a párbajozó autókat a pályán. "A verseny atmoszféra Magyarországon számomra mindig különleges és szégyen, hogy nem tudtam megszerezni azt az eredményt amit akartam.

"Az egyik menet közben eltört egy hajtókar a motorban és teljesen tönkretette a teljes blokkot. Ez egy nagyon ritka S38S38, soros 6 hengeres BMW M5 motor szóval nehéz lesz találni egy megfelelőt amivel helyettesíthetjük. Igyekszünk gyorsan találni megoldást és remélhetőleg már Bordeaux-ban folytathatom a harcot a dobogóért. Köszönöm a csapatomnak és minden rajongónak akik támogattak kint!"

 

A King of Europe Series főnöke, Mike Procureur így foglalta össze: "Hihetetlen szezonon vagyunk túl, pár új lenyűgöző pályán és pár kedvencen is. A gyors pálya Tökölön tökéletes folytatása volt a valaha volt első hegyi versenyünknek, a Touge-nak amit múlt hétvégén rendeztünk a Bélkő hegyen valamint tökéletes lezárása volt az első magyar nyári drift hétnek is. Azt gondolom, hogy a jelenlegi mezőny, mind a pilóták és mind a csapatok terén a legjobbat hozzák ki magukból és a lehető legjobb módon mutatják be az európai drift-et!
Gratulálunk Adam Frank-nek, Zsolt Grozingernek és Steve `Baggsy` Biagioni-nak a dobogós helyezésükért. Remélem ennél csak mégjobb csatákat látunk majd az év utolsó előtti fordulóján Bordeaux-ban ami szeptember 13-14-én lesz!"

 

A bajnokság jelen állása szerint még mindig Kerényi Ádám vezet az élen. A francia BMW pilóta, Benjamin Boulbes előre került a második helyre, visszaszorítva Francesco Conti-t a harmadik helyre. Baggsy közel mögöttük a negyedik helyen áll Adam Frank-kel és Norbert Kovacik-kal az ötödik és hatodik helyen.

 

Tapadjatok rá a www.kingofeurope.net oldalára az élő közvetítésekért és a legfrisebb eredményekért.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: