DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Túraautó

Az Audit frusztrálja a győzelem hiánya

Hiába állnak a BMW-vel hasonló szinten, az Audi autóit eddig elkerülte a győzelem a DTM idei szezonjában. A csapatot az erős szereplés ellenére is aggasztja az első helyezések hiánya.

Hét futam alatt a BMW-vel Marco Wittman már négyszer állt a dobogó tetején, két alkalommal pedig még a kiábrándító szezont futó Mercedes is ünnepelhetett, az Audinak azonban ez még nem adatott meg 2014-ben. Annak ellenére, hogy eddig ők szerezték a legtöbb, összesen tíz dobogós helyezést, ráadásul a márkák pontversenyében is jó esélyük van még a végső sikerrel, az Audi főnöke, Dieter Gass mégis keserű ízt érez a szájában.

 

"Tényleg nem valami szép számunkra eddig a szezon" - mondta az Autosportnak. "A győzelmekért harcolunk, de egyelőre ezt még nem sikerült elérnünk, noha az autó teljesítménye kétségtelenül megvan hozzá. Mindig ott vagyunk az élmezőnyben néhány autóval, de sohasem érjük el a legjobb pozíciót."

 



"El kell ismernünk, hogy vétettünk néhány hibát, de az is igaz, hogy a szerencse gyakran nem a mi oldalunkon állt. Legalább minden hétvégére győzelmi esélyekkel utazhatunk, és ez sokkal jobb, mintha lassú autóval érkeznénk, és azzal a tudattal, hogy csak a szerencse segíthet rajtunk."

 

Az egyéni pontversenyben a 2., a 3. és a 4. helyet is az Audi pilótái foglalják el, és matematikailag is már csak ez a trió, Mattias Ekström, Edoardo Mortara és Mike Rockenfeller foghatná be a toronymagasan vezető Wittmannt három futammal a szezon vége előtt.
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: