DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Egyéb

Kiss Pál Tamás második hellyel mutatkozott be új csapatánál

Kiss Pál Tamás egy második helyezéssel kezdett az AutoGP első ausztriai futamán, a verseny első felében az élen autózó magyar előtt végül Sato ért célba.

Az AutoGP idei hatodik versenyhétvégéjének első futamán a pole pozícióból induló Kimiya Sato beragadt a rajtnál, így a nagyszerűen induló Kiss Pál Tamás az élre tudott törni. Az első körökben a magyar versenyzőt Giovesi támadta sikertelenül. A bokszkiállásokra mindössze az ötödik körig kellett várni, amikor Sato és Pommer megkezdték a kerékcseréket, Tomi a hetedik körben látogatta meg csapatát és Sato elé tudott visszajönni a pályára.

 

A magyar versenyző bokszkiállását követően az élen Roda csatázott Giovesivel, míg Tamás a japán előtt próbált minél nagyobb előnyt szerezni. Az élen autózók kerékcseréjüket a 12. és 13. körben ejtették meg, előbb Roda majd egy körrel később Giovesi próbáltak gyors kiállást végrehajtani, de a pályára csak Tomiék mögé tudtak visszatérni.

 

A 14. körben sajnos Kiss Pál nem tudta tovább védeni pozícióját Satóval szemben így a japán a negyedik helyre lépett. Időközben a mezőny többi tagja is megejtette a kötelező kiállását, így helyreállt a rend az élen.

 

Sato vezetésével négy körrel a vége előtt kialakult a futam végeredménye, Kiss Pál Tamás a második helyen mutatkozott be új csapatánál, a dobogó legalsó fokára Roda állhatott fel.

 

AutoGP - Red Bull Ring 1. futam végeredménye:

Hely Versenyző Csapat Idő/Különbség
1. Kimiya SATO Euronova Racing 32:06.607
2. Tamas PAL KISS VIRTUOSI UK +3.924
3. Andrea RODA VIRTUOSI UK +4.218
4. Kevin GIOVESI FMS Racing +5.540
5. Markus POMMER SUPERNOVA INTERNATIONAL +5.788
6. Shinya MICHIMI Euronova Racing +13.631
7. Christof VON GRÜNIGEN ZELE RACING +18.556
8. Michele LA ROSA MLR 71 by Euronova +43.203
9. Giuseppe CIPRIANI IBIZA RACING +1:12.689
10. Salvatore DE PLANO FMS Racing +1 kör

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: