DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Egyéb

Opel Dakar Team: Elmarad a Selyemút-rali

A rendkívül sűrű orosz sportnaptár okán a Selyemút-rali szervezői bejelentették, hogy a versenyüket 2015-re halasztják el, vagyis idén elmarad a magyar terepralisok által is nagyon kedvelt sivatagi viadal, amely július 3-án rajtolt volna a moszkvai Vörös térről, s amelynek szervezői túl voltak már az első pályabejáráson.

 

 

A közlemény szerint a Selyemút-rali rendezői élvezik az orosz kormány és jó néhány minisztérium támogatását, így megértik, hogy az olyan stratégiailag fontosabb események, mint a februárban megtartott szocsi olimpiai játékok és a Formula-1-es Orosz Nagydíj (amelyet októberben rendeznek) prioritást élveznek az idén. 

 

A Selyemút-ralit öt év alatt a második legrangosabb terepraliversennyé nőtte ki magát (a Dakar-rali után), nagyszámú indulóval az autós és a kamionos mezőnyben egyaránt. öt éven keresztül a verseny rendezői figyelembe vették az indulók kéréseit, és profi, nagy médiafigyelemnek örvendő maratoni viadalt szerveztek, amely meghatározóvá vált a nemzetközi motorsportban. 

 

A Selyemút szervezői köszönik a versenyzők lojalitását, a szervezőcsapat lelkesedését, a támogatók közreműködését. A közlemény szerint a következő Selyemút-ralit (2015-ben) igyekeznek majd az eddiginél is emlékezetesebbé tenni. A filozófiájuk ugyanis nem változott: "minden versenynek jobbnak kell lennie, mint az előző volt". 

 

Szalay Balázs és Bunkoczi László számára különösen fájdalmas, hogy elmarad a verseny, hiszen az Opel Dakar Team párosa a Selyemúton aratta egyik legnagyobb nemzetközi sikerét: tavalyelőtt hatalmas hajrával a második helyen ért célba. 

 

Így azután nyilván az idén is hatalmas motivációval készült a viadalra a magyar kettős (sőt, az elsők között le is adta a nevezését), amelyre azonban úgy tűnik, több mint egy évet kell várnia. 

 

"A szívem csücske a Selyemút-rali, nagyon készültünk rá az idén is, s nemcsak mi, mert úgy hallottam, hogy Magyarországról is rekordnevezés lett volna az idén. Sajnos azonban várnunk kell egy évet, és más versenyeket választani felkészülésre az év fő versenye előtt" - mondta Szalay Balázs. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: