DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Egyéb

Magyar cross-versenyző az Eb élmezőnyben

A hétvégén rendezték meg Sevlievoban a Motocross Európa-bajnokság első fordulóját. A magyar versenyzők közül Szvoboda Bence (#221) teljesített a legjobban a bulgároknál. Végig az élmezőnyben motorozott.


 

Térdig érő sár, szűnni nem akaró esőzés, kinyomosodott pálya és számos tapasztalt versenyző várt a magyar bajnokra Bulgáriában. Szvoboda Bence az EMX300 kategóriában mérte össze tudását 7 másik európai nemzet indulójával. A Team HTS KTM versenyzője ismét bizonyított nemzetközi terepen. Szvobodát egy esés és egy apróbb technikai hiba választotta el a dobogótól.



 

A mért edzésen harmadik, a warm-up szekcióban második helyen végzett. Az első futamban másodikként rajtolt el, de egy hatalmas esés miatt visszacsúszott az utolsó helyre. Szerencsére apróbb karcolásokkal megúszta és sikerült visszaküzdenie magát a negyedik helyig, ahol csak két olasz és egy lett versenyző előzte meg. Lendületes köröket futott és a körülmények ellenére is komoly presszúrát gyakorolt a dobogósokra.



 



 

A második futamot izgatottan várta itthon Bence csapata, reménykedtek a dobogós helyezésben. Végül harmadikként látta meg versenyzőnk a kockás zászlót, ami így a bulgáriai forduló összetett negyedik helyére lett elég. Leggyorsabb körét jobb idővel teljesítette, mint az első helyezett olasz Samuele Bernardini. A tempó tehát benne van, a top háromhoz már csak az hiányzik, hogy minden klappoljon körülötte és olyan kitartó maradjon, mint most.



 

Szvoboda Bence helyezése egyébként az újkori motocross Eb eddigi legjobb eredménye az EMX300 kategóriában.



 



 

A következő verseny május 11.-én kerül megrendezésre a spanyol Talavera de la Reina városában. Addig Bencét a magyar közönség élőben láthatja motorozni jövő héten az Országos Bajnokság első fordulóján, Gyálon.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: