DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
WTCC

Loeb és Lopez büntetése után Michelisz a 4. helyről rajtolhat

A FIA Túraautó-világbajnokság 3-4. fordulójának kvalifikációját rendezték meg a franciaországi Paul Ricard versenypályán, ahová a mezőny most először látogatott el.


 

Az időmérőt megelőző teszten és a két szabadedzés Michelisz Norbert a nyolcadik helyen végzett. A másodikon már váltóhibára panaszkodott, de idő hiányában a csapatnak nem volt lehetősége kicserélnie az elromlott alkatrészt. Így Michelisznek technikai hibával küszködve kellett nekivágnia a kvalifikációnak.



 

Norbi az első etapban a hetedik lett, a másodikban a hatodik, azonban az előtte végző Loeb és Lopez idejét később törölték, így a szabályok értelmében az első futamon a negyedik, míg a másodikon a hetedik rajtkockából indulhat a Zengő Motorsport versenyzője.



 

A hondások közül egyedül az olasz Gabrielle Tarquininak sikerült még bejutni a legjobb öt közé, aki csupán egy századdal volt gyorsabb, mint Michelisz.



 

Így változott az első futam rajtrácsa a büntetések után:



 



 

Michelisz Norbert: Várakozáson felül teljesítettünk az időmérőn. Erőből a hetedik és a kilencedik hely közé soroltam volna magunkat, talán ez jobb lett volna a holnapi start szempontjából. Az időmérő második részében nem kezdtünk el játszani azzal, hogy a tizedik helyre pozícionáljuk magunkat. Nagyon sokszor elmondtam már, hogy az új autóról információt kell gyűjtenünk, nem is volt értelme a tizedikre játszani. Megbeszéltük Bári Gergellyel, a versenymérnökömmel, hogyha erőből ott vagyunk, az első kör után, a nyolcadik-kilencedik hely környékén, akkor gondoljuk át, hogy kimegyek-e még egszer. Hiszen a 10., 9. hely a második futam szempontjából sokkal előnyösebb, mint ez a hatodik. Ugyanakkor úgy érzem, hogy ismét megmutattuk, hogy a hondás csapatból, egy körön, a leggyorsabbak közé tartozunk és ez mindig nagyon jó érzés. Főleg úgy, hogy az autó nem volt 100%-os.



 

Vasárnapi program:

1. futam: 12:50 -13:50

2. futam: 16:50 - 17:50.

Mind a kát futamot az Eurosport élőben közvetíti.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: