DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Egyéb

Zanardi: Egyelőre csak szórakozás a versenyzés

A versenyzéshez visszatérő Alex Zanardi első hétvégéjét teljesíti a Blancpain Seriesben a franciaországi idénynyitón, Nogaróban. Az olasz pilóta egyelőre még próbálja élvezni, hogy hosszú kihagyás után újra versenyautóban ül.

A 47 éves Zanardi a BMW gyári pilótájaként tért vissza hosszas téli felkészülést követően. A Blancpain Series idei első hétvégéjének szabadedzésén a 12. helyet szerezte meg, amit kifejezetten jónak tart hosszú kihagyása és a számára új pálya tekintetében.

 

"összességében jó kezdés volt" - mondta Zanardi az edzést követően. "A 12. hely nem olyan rossz, figyelembe véve, hogy a többieknek nagyobb tapasztalatuk van, és bizonyára a pályát is jobban ismerik. Sok kört megtettünk és rengeteget tanultunk ma. Ez az első versenyhétvégém négy év kihagyás után, szóval egyelőre nem veszem túlságosan komolyan, inkább csak próbálom élvezni, hogy vezetem az autót és próbálom egyre jobbá tenni. Persze amikor megkezdjük az időmérőt, biztosan egész más érzés lesz, és pillangók repkednek majd a gyomromban. De ezt nevezem szenvedélynek, hiszen ha nem érdekelne az egész, akkor egyáltalán nem lennék ideges."
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: