| |
A WTCC-t elhagyó Chevrolet a Manchester United mezszponzora lesz
2012.08.04, szombat 14:00

A túraautó-világbajnokságnak az idei szezon végén hátat fordító Chevrolet továbbra is aktív résztvevő marad a sportvilágban, csak éppen a jövőben a labdarúgásban vállal igen komoly szerepet.

Az amerikai autómárka képviselői a minap jelentették be, hogy a 2014-15-ös szezontól kezdve az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Manchester United mezszponzorként vállalnak szerepet.

A felek már eddig is partneri kapcsolatban álltak egymással, a Chevrolet a patinás labdarúgó klub hivatalos autóbeszállító partnere volt. Most ezt továbbfejlesztve köttetett meg a mezszponzori szerződés, ami tehát a két év múlva rajtoló bajnokságban lép majd életbe, és hét évre szól.

A szponzori kapcsolat már most életbe lép, és egészen 2021-ig tart majd, és bár 134 éves klub és a General Motors konszernhez tartozó márka közti együttműködésben foglalt pénzösszeget nem hozták nyilvánosságra, de az angol Mirror értesülései szerint ez idő alatt mintegy 357 millió font vándorol majd a United kasszájába. A hírek szerint ez lehet minden idők legértékesebb mezszponzori együttműködése.

Az autósport és elsősorban a WTCC szempontjából mindez azért érdekes, mert ehhez a horribilis összeghez képest a túraautó-vb-s program finanszírozása aprópénznek minősül. A Chevrolet persze nem is anyagi okok miatt fújta le a gyári szintű WTCC-s szereplést, sokkal inkább azért, mert meglátásuk szerint már mindent kihoztak ebből a lehetőségből.

www.p1race.hu

 

.


Hozzászólások:


Kapcsolódó hírek
 
Formula 1 hírek
Motoros hírek
Rali hírek
Autós hírek
AFM hírek