DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Off-road

Vaskó Dominik: Dupla győzelem Kakucson

A Bánkuti Motorsport legifjabb reménysége, a még mindig csak 11 éves Vaskó Dominik szombaton a Kakucsringen állt rajthoz a KOMI-kupa IV. fordulóján, ahol a junior, valamint az 1600 és 2000 köbcenti közötti kategóriában is a legjobbnak bizonyult, míg abszolútban az 5. helyen végzett új Peugeot 206-osával.

Az 5. hely egészen pontosan azt jelentette, hogy csak Kiss Norbert (2000-es SEAT), Major Benedek (1,8-as kompresszoros Lotus Exige), Marton Gergely (1,6-os Skoda) és Jäger István (2000-es SEAT) tudott előtte végezni, miközben a juniorok között messze kimagaslott a mezőnyből, és az 1600 és 2000 köbcenti autók közül is a legjobb időeredményt sikerült megfutnia a nehéz, csúszós-vizes körülmények között.

Édesapja, Vaskó János azonban ennél is jobban örült annak, hogy Domi végig jól érezte magát az autóban, az ideális beállításokat is sikerült megtalálniuk, és Domi - fiatal kora ellenére - olyan profi visszajelzéseket adott az autó viselkedéséről a pálya különböző pontjain, amelynek alapján a fékerő-elosztást is tökéletesen be tudták állítani.



"Nagyon jól sikerült ez a verseny Dominak. A 2. menet után még az abszolút 3. helyen állt, de ez az 5. hely is nagyon szép, és hiába néztem árgus szemekkel, kívülről semmilyen hibát vagy kivetnivalót nem tudtam most találni Domi vezetésében. A 2. és a 3. bemenet közt már csak néhány tizedet tudott javítani, úgyhogy úgy gondolom, hogy most ennyi volt az autóban. A kanyargós, technikás részen szerintem tökéletesen ment, a két egyenesbe kéne a lóerő, de hát ez egy teljesen utcai 1,9-es motor, amivel megy, a versenymotor csak később fog belekerülni az autóba. Amióta ezzel a 206-ossal megy, én most éreztem azt először, hogy igazán ráérzett az autóra, és őt is feldobták a jó időeredmények, örülök, hogy a tapasztalatszerzés mellé újabb nagy adag sikerélmény is társult. Ahány ilyen jellegű verseny lesz még idén télen, a szezon kezdete előtt, azon minden el fogunk indulni a 206-ossal. Most mindennél fontosabb, hogy Domi minél többet menjen az autóval mindenféle körülmények között, és szokja az új technikát, ami jó 100 lóerővel erősebb annál a Suzukinál, amivel eddig ment a felnőttek között. Biztos vagyok benne, hogy a szezon első futamain nagy előnyt fog jelenteni, hogy ő nem akkor ül majd először az autóban, hanem már mondhatni komolyabb mennyiségű tapasztalata lesz róla" - mondta el Vaskó János, Dominik édesapja.

Domi mostani, KOMI-kupás menéséről több remek on-board felvétel is készült:

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: