| |
A show visszatér! – 2012, Ralikrossz Eb, Nyirád (videóval)
2012.05.22, kedd 10:44

Egy év kihagyás után újra hazánkba látogat a ralikrossz Európa-bajnokság mezőnye, hiszen június első hétvégéjén a Nyirádi Motorsport Centrumban, „a ralikrossz Monacójában” csapnak össze a sportág abszolút királyai. Tömény akció és vas a vas elleni küzdelem, a döntőkben egyszerre 4500-5000 lóerő a rajtrácson és csak a Formula-1-hez fogható gyorsulás. Ezt kár lenne kihagyni!

Aki szereti az autó- és motorsportokat, rajong a száguldásért vagy az igazán férfias sportágakért, vagy egyszerűen csak szeretné egy felejthetetlen hétvégével nyitni a júniust, annak feltétlenül a nyirádi katlanban a helye a június 1. és 3. között megrendezésre kerülő ralikrossz Európa-bajnoki futamon.

Akik láttak már ralikrosszt, azoknak nem kell különösebben bemutatni ezt a sportágat, és ők biztosan ott lesznek most is Nyirádon, hogy megcsodálják a világ legjobb ralikrosszosainak késhegyre menő csatáit. Aki viszont még nem látott egy ilyen versenyt sem, annak most itt a remek alkalom! Rövid futamok szinte szünet nélkül egymás után, rengeteg különböző autó egyszerre a pályán, test a test elleni küzdelem és akció akció hátán, egyszóval egy igazi tömény autósportos élménydózis – ez vár arra, aki kilátogat a 2012-es nyirádi ralikrossz Eb-futamra.

Világbajnokságot nem rendeznek a ralikrosszban, az Európa-bajnokság jelenti a sportág abszolút csúcsát, vagyis itt tényleg csak a legnagyobb ászokat láthatjuk majd a pályán. Az autókról talán elég annyit mondanunk, hogy a királykategóriában használt „szörnyetegek” rövidebb idő alatt gyorsulnak fel 100 km/órára, mint a Formula-1-es autók (2,5-2,6 mp. alatt) és mintegy 560-600 lóerő dübörög bennük. Most képzeljék el, milyen az, amikor a döntőkben nyolc ilyen autó egyszerre indul el a rajtrácsról és egyszerre próbál befordulni az első kanyarba! De tudják mit, ne is képzeljék el, mert ezt úgysem lehet! Ezt egyszerűen látni kell!

Márpedig aki kijön a helyszínre, az biztosan nem marad le egyetlen akcióról sem, hiszen a nyirádi katlan sajátja, hogy a nézőtérről gyakorlatilag az egész pálya egy az egyben belátható. Mint egy focistadionban, csak épp itt minden az autósportokról és a színtiszta versenyzésről szól majd. Igazi motorsportünnep lesz ez, ünnepeljük együtt a helyszínen!

2012, nyirádi ralikrossz Eb, beharangozó videó:

P1Race.hu


Hozzászólások:


Kapcsolódó hírek
 
Formula 1 hírek
Motoros hírek
Rali hírek
Autós hírek
AFM hírek