| |
Alesi a Newman/Hass csapattal indul az Indy 500-on
2012.04.06, péntek 10:00

Jean Alesi hivatalosan is megerősítette, hogy a patinás, de az idei bajnoki sorozatból hiányzó Newman/Haas csapat pilótájaként vesz részt a 2012-es Indianapolisi 500-as versenyen.

A 47 éves Alesi, aki a Formula-1-es pályafutása alatt megfordult a Ferrari, a Benetton, a Sauber, a Jordan, a Prost és a Tyrrell csapatoknál is, ha sikerül magát kvalifikálni a futamra, akkor május 27-én léphet pályára a legendás Indianapolisi 500-as futamon. A 201 Formula-1-es nagydíjon 1 futamgyőzelmet szerzett francia pilóta egy Lotus motoros Dallara DW12-es versenyautóval áll rajthoz, amit az illinois-i központú többszörös CART bajnok Newman/Haas istálló fog felkészíteni a futamra. A csapat még tavaly decemberben jelentette be, hogy nem vesznek részt az idei IndyCar sorozatban, de a Lotus motorokat használó Dragon Racing-nek segítséget fognak nyújtani, valamint most már az is hivatalos, hogy az ő autójukban kap helyet a Lotus gyár támogatását élvező Alesi is az idei Indy500-on.

„Szerdán írtam alá a szerződést a Newman/Haas csapattal” – erősítette meg a hírt Alesi az Autosportnak. – „Van egy csomó részlet, amit még tisztázni kell addigra, amikor először beülhetek az autóba. De számomra ez fantasztikus, mert nagyon sok támogatást kaphatok a csapattól és a rajongóktól, és azt is megkérdezhetem tőlük, hogy hogyan is kell vezetni ott! Hihetetlenül izgatott vagyok. Nem aggódom, de azért van rajtam nyomás. Próbálok olyan fitt lenni amennyire az csak lehetséges, mert csak top kondícióval lehet jó munkát végezni. Azért leszek ott a versenyen, mert én vagyok a Lotus nagykövete. Nagyon komolyan veszem ezt, és komoly tapasztalatom van az autósportban, de ez a fajta versenyzés új a számomra. A csapat várakozásai az enyémmel szemben magasak, de remélem, hogy sikerül majd ezeknek megfelelnem.”

Jean Alesi ezzel olyan neves Formula-1-es elődök nyomdokaiba lép, mint Jim Clark, Jackie Stewart, Emerson Fittipaldi és Nigel Mansell, míg az idei szezonban rajta kívül Rubens Barrichello személyében egy másik egykori Formula-1-es pilóta is rajthoz áll majd a legendás Indianapolisi 500 mérföldes versenyen. „Számomra ez jó dolog” – nyilatkozta Alesi. – „A kihívás nagyon nagy, de én anélkül szeretnék belevágni, hogy a végsebesség miatt keljen aggódnom. A szokásos utat szeretném bejárni, és majd a alacsonyabb tempónál kialakuló magabiztosság után a megfelelő gyorsaság is meg fog jönni. Az autósport mindig varázslatos, és én imádok vezetni, Indianapolisban versenyezni pedig igazán csodálatos.”

Szabó Imre


Hozzászólások:


Kapcsolódó hírek
 
Formula 1 hírek
Motoros hírek
Rali hírek
Autós hírek
AFM hírek