DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Gokart

Kancsár Ferenc az utolsó körben tört az élre

Az elmúlt hétvégén Dunaszerdahelyen folytatódtak az MGSZ-MNASZ Magyar Országos Gokart Bajnokság küzdelmei. A DD2-es kategória előző évi bajnoka, Kancsár Ferenc az esős döntőben legyőzhetetlennek bizonyult, és újabb komoly lépést tett a címvédés felé.

- Gratulálunk az újabb győzelemhez. Könnyű "szülés" volt, vagy jobban meg kellett izzadni érte?

- Nehéz szülés volt, mert az időjárás elég trükkössé tette a körülményeket. Hol esett, hol nem, úgyhogy nehéz volt kiszámítani, mi lesz a következő 5 percben. Az elődöntőt még félig vizes, félig száraz pályán futottuk, azt nagyon élveztem, mert szeretem az ilyen átmeneti körülményeket, és általában jól is szoktam menni ilyenkor. De most, ebben az elődöntőben csak 3. lettem, de két Masters versenyző is előttem végzett, Fodor Géza nyert és Hargitai Győző lett a második. De őket ugye külön értékelik, tehát a saját kategóriámat nyertem.

 

- És a döntőben?

- Ott már teljesen vizes volt a pálya, esőben mentünk végig. Ennek kevésbé örültem, mert a sok vizet nem igazán kedvelem, de szerencsére így is sikerült nyernem. A kategóriámban végig elöl mentem, de Fodor Géza megint sokáig előttem volt, csak az utolsó kör első kanyarjában sikerült megelőznöm. Így végül nem csak a kategóriámat nyertem meg, de a fizikai valóságban is engem intettek le elsőként a kockás zászlóval.

 



- Az újabb győzelem azt is jelenti egyben, hogy a bajnokságban is megerősítetted vezető helyedet. Messze még a cél, vagy most már félig zsákban az újabb bajnoki cím?

- Idén a kategóriámban eddig minden versenyt megnyertem, úgyhogy nagyon jól állok az összetettben. Matematikailag ugyan még nincs meg a bajnoki cím, de a következő fordulóban, Pachfurthban mindent bebiztosíthatok. Lényegében csak be kell érnem a célba.

 

- Ettől függetlenül azért komolyan veszed az év hátralevő bajnoki futamait is, vagy inkább másra összpontosítod az energiádat?

- Innentől kezdve elsősorban a Rotax Világkupára készülök, amit november végén rendeznek Valenciában. Tavaly New Orleans-ban 8. lettem, de 2010-ben voltam már harmadik is Olaszországban. Jó lenne idén is jól szerepelni. Emellett a Közép-Európai Zónabajnokságban is érdekelt vagyok, és ott is nagyon közel állok a bajnoki címhez. Az ellenfelemnek csak akkor van már esélye, ha mindkét futamot megnyeri, de nekem ez esetben is elegendő lenne egy dobogó a második futamon, akkor biztosan én leszek a bajnok.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: