DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Gokart

Fodor győzni akar, Krózser kibírni

A Max Masters és a DD2 Masters bajnokságban is egyaránt a ponttáblázat élén érkezik Fodor Géza a Pannoniaringre, ahol a Gokart Országos-bajnokság negyedik és a Közép-Kelet-Európai Zónabajnokság második futamát rendezik. Célja természetesen előnyének megőrzés és lehetőség szerint a győzelmeinek gyarapítása. Krózser Menyhértnek nincsenek ilyen vérmes reményei. Ő egy héttel ezelőtt az Országos Murva Ralibajnokság második futamát nyerte meg és száz százalékos teljesítménnyel vezeti ezt a bajnokságot, illetve az Országos Ralibajnokságban szerzett egy abszolút második helyezést a Fehérvár Ralin. Számára a hétvégi gokart versenyen a tapasztalatszerzés a cél és elsősorban versenyszituációkban szeretne javulni.

Fodor Géza: - Most is sűrű volt a programunk. Két hete a szlovák gokartbajnokság futamán akartam indulni, amelyen a warm upig eljutottunk, de a futamokat végül vis maior miatt nem tudták megrendezni.

 



A múlt héten tudtunk volna tesztelni, de akkor Menyának (Krózser Menyhért) volt raliversenye, amit a gyorsasági szakaszok beírójában izgultam végig. Meg kell, hogy mondjam, sokkal stresszesebb volt, mint az autóban ülni, hogy jönnek-e már, minden klappolt-e a szakaszon, van-e valami problémájuk. Amikor viszont leértek a szakaszokról, az nagyon jó érzés volt. Nagyon büszke vagyok a győzelmükre és a második helyezésükre.

 

A héten próbáltam egy kicsit pihenni és tegnap este tiszta fejjel érkeztem meg a Pannoniaringre. Természetesen most is nyerni szeretnék mind a két kategóriában, de ez egyáltalán nem garantált.

Krózser Menya: - (Fodor) Gézától egyértelműen győzelmet várok, magamtól pedig azt, hogy kibírjam a versenyt. Még sohasem mentem a Pannoniaringen, hosszabb, komolyabb pálya. Nagyon profi csapat áll mögöttünk, úgyhogy biztosan sok segítséget kapok majd tőlük. Ettől függetlenül hatalmas kihívást jelent egy új pálya feldolgozása. 

A saját eredményemre tippelni sem merek. Nem tudom, hova tegyem magam a mezőnyben. Egy körön nem rossz a teljesítményem, de a versenyszituációkat még szoknom kell. Most is az a tervem, hogy kemény leszek, nagyon komolyan veszem a gokartozást is, meglátjuk, hogy sikerül-e fejlődnöm, és hogy ez milyen eredményre lesz elég.

Az MHH Rally & Kart Team 2014-es eredményei

· március 23. Jesolo, szlovén gokartbajnoki futam, Fodor Géza, DD2 Masters 2. helyezés

· március 30. Vredestein-Miskolc Rali ORB-futam, Krózser Menyhért-Papp György, defekt miatt kiestek

· április 13. Jesolo, magyar gokartbajnoki futam, Fodor Géza, Max Masters, 1., 1. helyezés, DD2 Masters 2., 4. helyezés

· április 27. Rechnitz, magyar gokartbajnoki futam, Fodor Géza, Max Masters, 1., 1. helyezés, DD2 Masters 1., 1. helyezés

· május 10. Bükfürdő Rali, Országos Murva Ralibajnokság, Krózser Menyhért-Papp György abszolút 1. helyezés

· május 18. Kecskemét, magyar gokartbajnoki futam, Fodor Géza, Max Masters, 1., 2. helyezés, DD2 Masters 1., 1. helyezés; Krózser Menyhért, Max Masters 4., 7. helyezés

· június 14. Fehérvár Rali, Országos Murva Ralibajnokság, Krózser Menyhért-Papp György abszolút 1. helyezés

· június 14-15. Fehérvár Rali, Országos Ralibajnokság, Krózser Menyhért-Papp György abszolút 2. helyezés 

 

Magyar Gokart Szövetség Bajnoksága

április 11-13.            OB, CEE           Jesolo, Olaszország

április 25-27.            OB, osztrák     Rechnitz, Ausztria

május 16-18.            OB                   Gokart Stadion, Kecskemét

június 20-22.            OB, CEE           Pannoniaring, Ostffyasszonyfa

július 25-27.             OB, CEE           Poznan, Lengyelország

augusztus 29-31.      OB, osztrák     Dunaszerdahely, Szlovákia

szeptember 19-21.   OB, CEE           Speedworld, Pachfurth, Ausztria

október 10-12.         OB, osztrák     Speedworld, Pachfurth, Ausztria

*OB: országos-bajnokság, CEE: Közép-Kelet-Európai Zónabajnokság, osztrák: osztrák bajnokság

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: