DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Gokart

Gokart: Kecskeméten rendezték a bajnokság harmadik fordulóját

Olaszország és Ausztria után végre hazai pályán csaphatott össze a magyar gokartsport legjava. Az impozáns Gokart Hotel ""árnyékában", a hét közbeni eső után végre száraz körülmények között bizonyíthattak a csapatok és pilóták, a nézőközönség pedig izgalmas csatákat láthatott.


 

A DD2 kategória favoritja, Kancsár Ferenc a rechnitzi fordulóhoz hasonlóan ezúttal is megfoghatatlan volt. A Kálmán Motorsport versenyzője kettős rajt-cél győzelmet aratva, 83%-os győzelmi rátával vezeti a bajnokságot. A dobogó második és harmadik fokára mindkét alkalommal a Hargitai Racing versenyzője, Kovács Gábor Roland és a Kecskeméti MSE színeiben induló Birizdó Imre állhatott fel.



 



 

A DD2 Masters géposztályban Fodor Géza aratott ismét kettős győzelmet. A Hargitai Racing pilótája emellett a Max Masters kategória elődöntője után is felállhatott a dobogó legfelső fokára - utóbbi géposztályban a döntőt Hornyák István nyerte - , megszerezve idei első győzelmét. A Seniorok között érdekes volt látni a sokszoros bajnok Hargitai Győzőt, aki egy hosszabb kihagyás és a jesolói visszatérés után Kecskeméten is sokan figyeltek.



 



 

A Junior Max kategória futamain Nicolas Schöll, Kovács Zsombor és Sövér László között dőlt el a dobogós helyek sorsa. Az elődöntőt a Speedworld Academy osztrák versenyzője, a döntőt a CRG GSE színeiben versenyző Sövér nyerte, a dobogó második fokára pedig mindkét alkalommal Kovács Zsombor állhatott fel.



 



 

A Senior géposztály elődöntőjében a kategória 2013-as magyar bajnoka, Ferencz Márk végzett az élen, megszerezve ezzel idei első győzelmét. A második helyen Constantin Schöll, a harmadikon pedig Fodor Árpád ért célba. A döntőn Schöll diadalmaskodott, Fodor második lett, míg Ferencz ezúttal a dobogó harmadik fokára állhatott fel.



 



 

A KZ2 géposztályban a szerb Luka Vojnic Purcar mindkét futamon rajt-cél győzelmet aratva a pontverseny második helyére lépett elő. Az első versenyt követően Nagy István Ármin és Hangai Tamás állhatott fel mellé a pódiumra, míg a második futamon a Top Motorsort versenyzője, Volentér Balázs örülhetett idei első dobogós helyezésének. Nagy István Ármint ezúttal a harmadik helyen intette le a kockás zászló.



 



 

A Micro Max kategóriában Sugár Dániel diktálta a tempót. A Top Motorsport legifjabb versenyzője megszerezte élete első ob győzelmét, ráadásul egyszerre kettőt is.  A további dobogós helyeken a Hargitai Racing pilótája, Válint Bence és a CRG GSE színeiben induló Kun Ruben felváltva osztozott.



 



 

Mini Maxban az osztrák Lukas Dunner tarolt. A Kálmán-Motorsport-Speedworld Academy versenyzője idei első pole pozícióját kettős győzelemre váltva kétszer is felállhatott a dobogó legfelső fokára. A második helyezést mindkét alkalommal a CRG GSE pilótája, Körmöczi Balázs szerezte meg, az elődöntőn Major Bence, a döntőn pedig testvére, Körmöczi Gergő előtt.



 

A bajnokság következő fordulójára, amely egyben CEE futam is lesz, június 20-22 között kerül majd sor a Pannónia-ringen.



 

A bajnokság állása

MicroMax

1.Válint Bence - 262

2.Sugár Dániel - 254

3.Czintula Zalán - 247



 

MiniMax

1.Körmöczi Balázs - 267

2.Körmöczi Gergő - 251

3.Major Bence - 240



 

Max Junior

1.Sövér László - 262

2.Kovács Zsombor - 253

3.Jerko Patrik - 247



 

Max Senior

1.Fodor Árpád - 262

2.Ferencz Márk - 260

3.Linkes Csaba - 236



 

DD2

1.Kancsár Ferenc - 264

2.Birizdó Imre - 245

3.Habsburg Ferdinánd - 242



 

DD2 Masters

1.Fodor Géza - 260

2.Németh Csaba - 255

3.Virágh Attila - 248



 

Max Masters

1.Fodor Géza - 264

2.Hornyák István - 248

3.Gorzó Zsolt - 237



 

KZ2

1.Nagy István Ármin - 135

2.Volentér Balázs - 70

3.Galaczi Sándor - 69

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: