DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Gokart

Jól szerepeltek a Hargitai Racing Team gokartosai

Május 18-án rendezték meg az Országos Gokart Bajnokság idei első magyarországi versenyét Kecskeméten. A futamokon 70 induló vett részt, így a rendezvényre kilátogató 4-500 néző izgalmas küzdelmekben gyönyörködhetett.

A Hargitai Racing Teamet 7 versenyző 5 kategóriában képviselte. A Micromaxban induló Válint Bence annak ellenére, hogy technikai problémák miatt az időmérőn csak a 6. helyen végzett, az elődöntőben és a döntőben is a dobogón állhatott. Testvére, Válint Balázs az időmérőn elért kiváló 4. helyezését sajnos nem tudta megtartani, egy megcsúszás után az elődöntőben és a döntőben is a 7. helyet szerezte meg 18 indulóból.

 

Kovács Gábor DD2-ben ismét remek hétvégét tudhat maga mögött, hiszen ő is kétszer állt a dobogón. Az elődöntőben és a döntőben a második helyért járó díjat vehette át.

 



Vandendriessche Joost, a Rotax Max kategória versenyzője az elődöntőben a rajtot követően a 6. helyen haladt, amikor a célegyenes végén lévő kanyarban a mögötte haladó versenyző kitolta a pályáról, így végül a 9. helyen fejezte be a futamot, a döntőben pedig technikai okokból már nem tudott elrajtolni. 

 

A két kategóriában versenyző, rallis navigátori múltjáról is jól ismert Fodor Géza ezen a hétvégén is remekelt. A DD2 Masters csoportban mesterhármast mutatott be, hiszen az időmérőn, elődöntőben és a döntőben is az első helyen futott be. A Rotax Max Masters kategóriában az időmérő megnyerése után az elődöntőben szintén dobogó legfelső fokára álhatott, majd a döntőben a második helyezésért járó kupát vehette át.

 

A Rotax Max Masters kategóriában idén először indult Krózser Menyhért, aki az elmúlt hétvégén megszerezte első abszolút győzelmét az Országos Murva Rali Bajnokság első futamán, Bükfürdőn. Ő az időmérőn és az elődöntőben is a 4. helyen végzett, végül a döntőben 7.-ként futott be.

 

A versenysorozat következő megmérettetésére az ostffyasszonyfai Pannónia Ringen kerül sor június 22-én.

 

Itt megtekinthetik a különböző kategóriák ponttáblázatait.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: