DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Egyéb

Ejtették a vádat Tony Stewart ügyében

A háromszoros Sprint Cup-győztes NASCAR-versenyző megkönnyebbült, hogy tisztázták felelősségét annak a júliusi balesetnek a kapcsán, ahol versenytársa életét vesztette a canandaiguai sprint car versenyen.

Kéthónapnyi agónia után végre pont került a 43 éves versenyzőt megrázó történtekre. A New York-állambeli Ontario megye bírósága felmentette Tony Stewartot a vád alól, melyet egy júliusi sprint car-verseny után emeltek ellene. A Canandaigua Speedawayen egyik társa, Kevin Ward Jr. kicsúszott a pályáról, s miközben hevesen gesztikulált az őt kilökő versenyző felé, Stewart autója elsodorta. A 22 éves versenyző a korházba szállítást követően életét vesztette.



 



 

A szerda délután hozott döntés így hangzott: "Miután meghallgattunk, és megkérdeztünk minden szemtanút, az esküdtszék úgy döntött, nincs alapja a Tony Stewart ellen felhozott vádaknak." A NASCAR-veterán természetesen megkönnyebbült a végzést illetően: "Ez volt a legnehezebb és a legérzelmesebb időszaka az életemnek, és sosem fogom elfelejteni. Nagyon hálás vagyok az utóbbi időben nyújtott támogatásért."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: