DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Tereprali (TR)

Újra tereprali a Dél-Nyírségben

A nagykállói verseny része az FIA Közép-Európai Zóna Trófea elnevezésű küzdelemsorozatának, írja a Szabolcs online

Negyedszer látogat a Dél-Nyírségbe a tereprali mezőnye: 2014. szeptember 19-21-én ismét versenynek ad otthont Nagykálló és térsége, a viadal az Adrenalin Kupa nevet viseli és akárcsak tavaly, a magyar bajnokság mellett ezúttal is része az FIA Közép-Európai Zóna Trófea elnevezésű küzdelemsorozatának.

 

Az autók, motorok és quado ezúttal is két pályán csatáznak majd egymással. A hosszabb pálya a korábbi évekhez hasonlóan Nagykálló mellett Birit, Balkányt, Szakolyt és Kállósemjént is érinti, míg a rövidebb pálya "szíve" ismét a nagykállói homokbánya lesz, ahol minden eddiginél látványosabb nyomvonalon száguldanak majd a magyar, szlovák, cseh, lengyel és más nemzetek képviselői.

 

A szervizpark szokás szerint a Korányi Frigyes Gimnázium udvarára költözik be és a futamot idén is számos nézői pontról lehet majd figyelemmel kísérni. A pénteki prológ után szombaton és vasárnap is folytatódik a küzdelem, a verseny össztávja a tervek szerint 460 kilométer lesz.

 

- Az eddigi nevezési lista nem fest rosszul, a magyar élmezőny mellett már jelezték indulásukat a Közép-Európai Zóna Trófeáért csatázó, a térségbeli országok színeit képviselő versenyzők is - mondta az esemény főszervezője, Mészáros Sándor.
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: