DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
Tereprali (TR)

Defektrekord és parádés második menet

Az összetett értékelés 25. helyéről várhatja a folytatást Hangodi Zoltán és a Yamaha HQ Buggy a Baja Poland maratoni hosszúságú szombati napja után.

188 kilométer 4 óra 10 perc alatt. Röviden összefoglalva ez volt a szombat délelőtti szelektív mérlege a HQ Racing pilótája számára. Meg persze az a négy defekt, amit az autó-és gumigyilkos pályán összeszedett. Mivel pótkereke csak kettő volt, meglehetősen kalandosra sikerült az első hosszú gyors, de ha óriási hátránnyal is, sikerült épségben célba vinnie a Yamaha HQ Buggyt, ami tekintve a kiesett autók mennyiségét, önmagában is szép teljesítmény.

"Négy defektet szedtem össze, defektes kerékkel jöttem, szereltem, elakadtam a homokban - volt itt minden. Életem legnehezebb szelektívje volt a délelőtti. Nagyon melós a pálya, egyes-kettes-hármasban jöttem végig, iszonyatosan elfáradtam, alig vártam, hogy vége legyen" - mondta el Hango a szervizparkban.

Délután aztán száznyolcvan fokos fordulatot vettek az események. Ezúttal nem volt defekt, és nem volt más probléma sem, csak előzés előzés után, és a szelektív végén a T3-as autótól ilyen mezőnyben kiemelkedőnek mondható 12. idő került Hango neve mellé. Ezzel valamennyit az összetettben is sikerült előre lépni, és vasárnap még van két szelektív a további javításra.

"A második gyorsasági sokkal jobban sikerült, problémamentesen végigmentem egyetlen defekt nélkül. Változtattunk egy kicsit a guminyomáson, és feltettünk egy másfajta gumit. Szerintem nagyon jó időt sikerült mennem, de áthámoztam magam az egész mezőnyön, tizenvalahány autót előztem meg. Nagyon izgalmas volt, így most már tetszett ez a pálya is. örülök, hogy itt vagyok, akad egy kis munka az autón, de holnap szigorúan támadunk, nincs még minden veszve!" - mondta el Hango a nap végi szervizben.

Vasárnap még két 74 kilométeres szelektív vár a mezőnyre, a Baja Poland este ünnepélyes díjkiosztóval zárul.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: