DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Tereprali (TR)

GTA Motorsport: teljesítve a domonyi küldetés!

Teljesítette a küldetést Kaposi Zoltán és Szőke Nikolett: a GTA Motorsport versenyzőpárosa a Nyílt Terep-rallye Országos Bajnokság idei negyedik futamán revansot vett a tavaly ugyanott, Domonyban és térségében elszenvedett kudarcért, ráadásul a békéscsabai különítménynél egy győzelmet is ünnepelhettek, ugyanis az alakulat TH-csoportos párosa, Lovász György és Balda László pályafutása során első ízben szerzett kategóriaelsőséget.

Kaposi és Szőke azzal a határozott tervvel vágott neki a július 12-én rendezett Adrienn-Gombi Kupának, hogy ezúttal mindenképpen teljesítik a versenytávot, ami tavaly nem jött össze. Akkor már a dízel kategória bajnokaiként érkeztek a domonyi évadzáróra, ahol a szokásos vehemenciával versenyeztek, de végül futómű-hiba miatt nem jutottak el a kockás zászlóig: az eset azóta is ott motoszkált az egység mindkét tagjában, így érthető módon nagyon várták, hogy visszatérjenek a környékre és véghezvigyék azt, ami tavaly novemberben nem sikerült.

 

A dízel pontvadászat címvédő-listavezető egysége meg is tette, amit csak lehetett: a tavalyi év sprintfutamaihoz képest meglepően népes, nemzetközi mezőnyben az abszolút értékelést a 7., míg a dízel kategória küzdelmeit a 2. pozícióban zárták.

 

"Nagyon bennünk volt, hogy Domonyban jóvá kell tennünk, amit tavaly elszúrtunk, megsokszorozott erőbedobással készültünk a futamra és ennek szellemében vágtunk neki a távnak is" - mondta a pilóta, Kaposi Zoltán. "Ami tavaly keserű pirula volt, az most csodálatos élmény lett! Végig támadó felfogásban hajtottunk, mert nagyon akartuk a jó eredményt. Szerintem nincs is okunk a panaszra, ráadásul a helyi közönség olyan fogadtatásban és szurkolásban részesített bennünket, hogy nagyon elérzékenyültünk. Azon a ponton, ahol tavaly kiestünk, egy szép nagy táblát helyeztek el, amelyen Nikit üdvözölték, akivel tavaly együtt próbálták megmozdítani a lesántult Nissant. Ez a nap rámutatott, hogy a sprintekben sokkal nagyobb fantázia van, mint azt korábban bárki gondolta volna, bennünket pedig arra ösztökél, hogy a folytatásban még jobb munkát végezzünk. Köszönjük partnereinknek a támogatást, nélkülük most biztosan nem tartanánk itt és köszönet illeti a csapat rajongóit is, akik újra és újra erőt adnak ahhoz, hogy csatázzunk!"

 

 



Lovász György és Balda László a TH-csoportos Toyota Land Cruiserrel az évad rajtja óta gyűjtögeti a tapasztalatokat: az előző futamokon a páros a szokásos gyermekbetegségekkel küszködött, a mostani csoportelsőség viszont már annak a jele, hogy az összeszokási folyamat a pilóta és a navigátor, valamint az egység és az autó között magasabb szintre lépett.

 

"Először vettünk részt sprinten és őszintén szólva Zoltánnak mindenben igaza volt, rendkívül intenzív formátumról van szó, ahol egyetlen másodpercre sem szabad kiengedni. Ezúttal is voltak kisebb-nagyobb gondjaink, de szerencsére jól kezeltük azokat és sikerült kihozni a legjobbat a versenyből. Semmi máshoz nem fogható érzés volt, hogy a szervizparkban többen is odajöttek gratulálni. Külön öröm,hogy ezzel az eredménnyel mi is hozzájárulhattunk a GTA Motorsport dicsőséglistájának gyarapításához" - fogalmazott a pilóta, Lovász György.

 

A békéscsabai különítmény számára a következő bevetés az FIA Világkupa hazai állomása, a Hungarian Baja lesz, amelyet a tavalyi évhez hasonlóan ezúttal is Pápán és térségében tartanak augusztus 14-17-én.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: