DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Tereprali (TR)

Cargo Racing: Újra az első győzelem helyszínén

Visszatér eddigi legnagyobb közös sikerének helyszínére a Cargo Racing versenyzőpárosa, Fekete Antal és Tóth György: július 12-én a Nyílt Terep-rallye Országos Bajnokság idei negyedik futamán, az Adrienn-Gombi Kupán állnak rajthoz Domony térségében, ott, ahol a tavalyi évadzárón az első győzelmüket aratták.

A tavalyi szezonzáró sprintfutamnak köszönhetően kellemes emlékekben nem lesz hiánya a Toyota Hilux Overdrive-val versenyző egységnek, ám a hangulat ezúttal egészen másnak ígérkezik. A viadalt - amely az évad első sprintje lesz - ezúttal jóval korábban rendezik, ráadásul a Cargo Racing alakulata a bajnokság abszolút értékelésének éllovasaként vág majd neki az egynapos, pörgős eseménynek, amelyre népes mezőny verbuválódik össze és rajthoz állnak a duó legfőbb riválisai is.

"Kár lenne tagadni, hogy mennyire élénken él bennem a tavalyi, domonyi verseny emléke, hiszen sikerült megnyerni a debütáló idényünk zárófutamát. Akkor egy esős időszak után, sáros pályákon csatáztunk, és az előrejelzések szerint elképzelhető, hogy ezúttal is hasonló körülményekre számíthatunk, ami ránk nézve akár még kedvező is lehet. Legutóbb, Gyulán a második helyen végeztünk Miroslav Zapletal mögött, aki a nevezési lista szerint erre a futamra is eljön, így megpróbálhatunk revansot venni, de természetesen tudjuk, hogy ellene csatázni sohasem könnyű, ráadásul nagyszerű ellenfelek vannak a hazai mezőnyben is" - fogalmazott a pilóta, Fekete Antal.



A rendezői tájékoztatás szerint az Adrienn-Gombi Kupa össztávja 141 kilométer lesz, a futamon egy 18 és egy 24 kilométeres pályán zajlik majd a száguldás: a rövidebb szakaszt háromszor, a hosszabbat két ízben kell teljesíteni a versenyzőknek, ráadásul az utóbbi menet jelentős része a szervezők szerint még soha nem szerepelt terepralis menetrendben.

"A tavalyi verseny roppant izgalmas és számunkra különösen emlékezetes volt, nagyon bízunk benne, hogy ezúttal is hasonlóan alakulnak a dolgaink Domonyban. A sprint, mint műfaj rendkívül élvezetes, és mint arról a nevezési lista árulkodik, életképes is. Már tavaly megtanultuk, hogy ezek a versenyek jóval "™feszesebbek"™ a megszokott többnapos eseményeknél. Itt egyetlen másodpercre sem engedhetünk ki, mert a legapróbb hiba miatt is behozhatatlan hátrányba lehet kerülni, mi pedig ezt mindenképpen szeretnénk elkerülni. A srácok időben elkészültek a Toyota felkészítésével, szokás szerint kiváló munkát végeztek és reméljük, hogy jó eredménnyel tudjuk megjutalmazni őket. Szombaton verseny, vasárnap pedig jön az általunk is nagy figyelemmel kísért labdarúgó-világbajnokság döntője: ennél nem is lehetne izgalmasabb a hétvége!" - mondta a másodpilóta, Tóth György.

Július 12-én a domonyi Fő úton található művelődési központban 7 óra 30 perckor elkezdődik az adminisztratív- és technikai gépátvétel. Az első szelektív szakaszon 11 órakor rajtolnak el a versenyzők, míg az időterv szerint az utolsó szakasszal 15 órára végeznek: a díjkiosztót előreláthatólag 16 óra 30 perckor tartják a verseny központjául szolgáló művelődési háznál.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: