DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
Tereprali (TR)

Harc a sárral

Küzdelmes nap végén a 14. helyen áll Hangodi Zoltán és a Klement Mosquito a Túrkeve Kupa szombati versenynapja után.

A Klement Mosquito nem szereti a sarat. Azt a sártengert legalábbis nem, ami a Túrkeve Kupa pályáin fogadta a részvevőket. A T3-as könnyű buggyt nem egészen ilyen terepviszonyokra álmodták meg, és a sár bizony komoly károkat okozott a Mosquitón. Az egy dolog, hogy a fülkébe ömlött befelé, sokkal nagyobb problémát jelentett, hogy a hűtést is eltömítette, s végül már alig volt ereje a motornak. Annak érdekében, hogy holnap ismét rajthoz tudjon állni, Hango az utolsó szelektívet inkább kihagyta, de ezért persze komoly büntetés járt, így a 14. helyről várhatja a folytatást.

 

"Változatos a tereprali, nem lehet minden verseny gyors, száraz és pörgős, sok kanyarral. Ez nem fekszik a kocsinak, a sár pedig iszonyúan lassít, és rengeteg kárt okozott az autóban, mert lefoszlott róla minden a sártól, amit összeszedett az első gyors első tíz kilométerén. Most már akkora a hátrányom, hogy nem tudom behozni, ráadásul a sár annyira leszigetelte az autó hűtését, hogy a kartercsövek és a kipufogóm szétégett, és már alig volt ereje a motornak. Egy kicsit el vagyok keseredve, de ilyen a tereprali, majd lesz olyan pálya, ami az én autómnak kedvez. Remélem, össze tudjuk rakni a kocsit, és rendben lesz a motor, és akkor holnap tudok versenyezni" - mondta el a pilóta a nap végén.

 

Vasárnap még három szelektív szakasz vár a Túrkeve Kupa mezőnyére Kétpó és Túrkeve környékén, a viadal délután négy órakor Szolnokon ünnepélyes díjkiosztóval zárul.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: