DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
Tereprali (TR)

Dolgos napja volt a Qualisportnak

Megdolgoztatta a Qualisport kamionos csapatát a terepralis évadnyitó Túrkeve Kupa szombati napja: Kovács Miklós pilóta, Ács László fedélzeti szerelő és a hozzájuk beugró navigátorként erre a viadalra csatlakozó Bognár József élvezte a száguldást, de a Scanián jelentkezett egy műszaki probléma, így nem teljesítették az összes szakaszt.

öt szelektív szakasszal folytatódott szombaton a pénteki szuperspeciállal elkezdődött terepralis évadnyitó, a Túrkeve Kupa, amelyen az idei Africa Eco Race kamionos kategóriájában ezüstérmet szerző Qualisport az egyetlen kamionos résztvevő. Az ellenfél nélkül száguldozó kalocsai alakulat egyrészt a versenykilométereket igyekszik szaporítania a közelgő Silk Way Rally előtt - amelyen negyedszer vesznek majd részt -, egyúttal igyekeznek látványosságot is szolgáltatni a nézői pontokon összeverbuválódó népes és lelkes közönségnek.



 

A két célkitűzésnek szombaton csak részben sikerült eleget tenni, a kamionosok napja ugyanis egy turbóprobléma miatt rövidebb lett a tervezettnél. Az utolsó két menetet a javítási munkálatok miatt kénytelenek voltak kihagyni: a szervizcsapat megoldotta a gondot, így a Kovács-Ács-Bognár összetételű trió vasárnap újra pályára viheti a sárga monstrumot.

 



 

"Reggel borzalmasan sáros, csúszós volt a pálya, de hosszú, gyors, tempós egyenesekben nem volt hiány, így nagyon élveztük" - értékelt a Qualisport pilótája, Kovács Miklós. "Legnagyobb sajnálatunkra az utolsó két menetre nem mehettünk ki, adódott ugyanis egy kisebb probléma a turbóval és nem akartunk kockáztatni. Inkább a szervizparkban maradtunk és kijavítottuk. Vasárnap újra ott leszünk a mezőnyben és arra törekszünk majd, hogy látványos kamionozással örvendeztessük meg a nézőket. Nagy öröm, hogy sokan vannak a nézői pontokon, s bár egyetlen kamionként bennünket rajtoltatnak utoljára, mégis megvárnak és biztatnak bennünket. Ez mindannyiunk számára nagyon jó érzés."



 

Vasárnap a mezőny két ízben teljesíti a pénteki szuperspeciál helyszínét, a Kétpó környékén kialakított 17 kilométer hosszú szakaszt, hátravan ugyanakkor a futam leghosszabb menete, a Túrkeve térségében lebonyolításra kerülő 84 kilométer hosszú szelektív is.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: