| |
Racing Days 2010 - Hungaroring
2010.09.07, kedd 12:56

A hétvégén a Hungaroringen rendezték meg a Ferrari Challenge olasz és európai kupasorozatainak versenyeit. A kilátogatók együtt izgulhattak a mezőny egyetlen magyar pilótájáért Tiborért aki előkelő helyen áll a bajnokságban. A versenyeken kívül akadt még bőven látnivaló, Felipe Massa, a Ferrari Forma-1-es pilótája is bemutatta, hogy kell megszelídíteni a sokszáz lóerős paripákat.

Pénteken két szabadedzés és egy időmérő volt a főprogram. Válint Tibor remekelt, mindhárom edzésen az élen végzett. Az időmérőn elért 1:54:883-as idejével egyik fő vetélytársát, Aleksander Skryabint és Wido Roesslert utasította maga mögé és így megszerezte a szombati verseny pole pozícióját, amivel plusz egy pont is jár. A Warm Up Racing másik pilótája, Diego Roda a 13. helyre tudta magát kvalifikálni.

A beállítások mindkét Ferrarin jól muzsikáltak, így a csapat a hétvége folyamán nem változtatott rajtuk. Az egyetlen változás a rég tervezett, nemzeti színű csíkok voltak Válin autóján. Ezúttal is Budapest kapta a fő helyet a fekete paripán.

Szombaton az időjárás kicsit bekeményített és csapadékosabb arcát mutatta. Szerencsére pont az időmérő végén kezdett el szemerkélni. Válint nem várt a végéig, már korábban megfutotta 1:55:579-es idejével a pillanatnyi legjobb időt. Skryabin kockáztatott és kijött egy új szett gumival. Az eső könyörületes volt hozzá és nem áztatta szét az aszfaltot és így meg tudta előzni a magyar versenyzőt. A harmadik rajtkockát Wido Roessler kaparintotta meg. Diego Roda a misztikus 13. időt autózta, így a mezőny hátsó traktusában foglalt helyet.

Délután 13:30-kor elstartolt az első Ferrari Challenge futam összevont mezőnye. A Pirelli és a Shell Kupa résztvevői együtt küzdöttek az elsőségért, de külön-külön értékelve.

Válint Tibor jól kapta el a rajtot és megtartotta első helyét. Taktikus versenyzéssel tartotta a német Wido Roesslert, aki mindent megtett, hogy megelőzze honfitársunkat. A sorrend a 20., utolsó előtti körig ez maradt, amikor az orosz Skryabin szárnyakat kapott, megelőzte Roesslert és Válint nyomába eredt. Fél kör múlva már ott loholt a nyakán és szinte tolta le a megkopott gumikkal versenyző Válintot.

Az utolsó körben már csak centik választották el egymástól őket, amikor Válint Ferrarija egy pillanatra elvesztette a tapadását a negyedik kanyarban és kisodródott. Ezt korrigálta, de ennek következménye képpen az ötös kanyart túl szélesen vette és Skryabin kihasználta a hibát. Jobbra beugrott mellé és a sikán előtt bevágott elé. Válint Tibor nem adta fel és tovább üldözte vetélytársát, ám az Alesi kanyarban ismét megcsúszott, ami egy 360 fokos piruetthez vezetett. A forgás végén egyből visszajött a pályára. Roessler mögé érkezett a harmadik helyre és itt is intette le a kockás zászló.

Diego Roda is szépen versenyzett és három helyet előrelépve a 10. helyen zárta a futamot. Három pont ütötte markát, amik idei első pontjai voltak. Ekkor a pontversenyben a vezetést már átvette Válint Tibor, igaz mindösszesen egy pont előnyre tett szert a második helyen szereplő Wido Roesslerrel szemben. Skryabin feljött a harmadik helyre, hat ponttal leszakadva a némettől.

Vasárnap már csak egy verseny volt hátra a Warm Up Racing csapatának. Válint Tibor a második, Diego Roda a 13. helyről startolt. A rajt után Válint visszaesett egy pozíciót, megelőzte a jobb helyzetben lévő Frank Gelf. A német ám nem érezhette magát sokáig biztonságban. A második körben visszavette helyét Válint és üldözőbe vette Roesslert.

Diego Roda a nyolcadik körben megelőzte a technikai gondokkal kűzdő Marco Galassit. Két kör múlva a Mansell (4.) kanyar után Roessler megcsúszott. Válint kihasználta a helyzetet és egyet javítva az orosz élmenő után eredt. Gyorsabb köröket autózott, mint a többiek és a végén már közel volt az első hely, ám a kockás zászló véget vetett a száguldásnak és Skryabin, Válint, Roessler sorrendben leintette a futamot. Diego Roda egy pontot szerzett 12. helyével.

Az eredmény tükrében Válint Tibor négy pontra növelte előnyét Wido Roesslerrel és Skryabinnal szemben, akik holtversenyben állnak a második helyen. A Warm Up Racing a hetedik helyen áll a nagy csapatok mögött a bajnokságban.

A következő versenyhétvége két hét múlva Franciaországban, Le Castelletben lesz. A bajnoki tabella garancia a fergeteges összecsapásokra. A Ferrari Challenge hétvégi eseményeiről bővebben a www.warmupracing.hu oldalon olvashatnak.

Warm Up
További csatolt képek


Hozzászólások:


Kapcsolódó hírek
 
Formula 1 hírek
Motoros hírek
Rali hírek
Autós hírek
AFM hírek