DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Marko: Ha felrobban a Mercedes-motor, mi ott leszünk

Helmut Marko úgy érzi, hogy az F1 egyéni bajnoki címe még nem dőlt el, a Mercedes technikai hibái, valamint a Hamilton és Rosberg közti ellentét a kezükre játszhatnak.

A Mercedes óriási előnnyel, 174 ponttal vezeti a bajnokságot Suzuka előtt, ami azt jelenti, hogy extrém esetben már most bebiztosíthatják konstruktőri címüket annak ellenére is, hogy a szezonzáró dupla pontokat ér majd - igaz, ehhez egy kettős győzelem mellett az kellene, hogy a Red Bull legfeljebb 2 pontot szerezzen Japánban. Az borítékolható, hogy már csak idő kérdése, hogy mikor nyerik meg az Ezüst Nyilak a konstruktőri bajnokságot, a pontverseny győztesére a nagyobb fogadóirodáknál már régóta fogadni sem lehet.



 

Természetesen az egyéni bajnokságban is a Mercedes versenyzői a toronymagas esélyesek, de Hamilton és Rosberg nehéz kapcsolata, valamint az autó igen gyenge megbízhatósága még mindig némi reménnyel kecsegteti a Red Bullt, hiszen Daniel Ricciardo az üldözők közül egyedüliként még reális eséllyel rendelkezik a végső győzelemre, még ha csak minimálissal is. A Red Bull szócsöve, Helmut Marko úgy érzi, hogy ezt kihasználva Ricciardo még odaérhet a szezon végén:



 



 

"A béke egyáltalán nem igazi" - mondta Marko a Bildnek. "Ahogy Hamilton és Rosberg ismét egymás mellé kerül, amikor már látják a bajnoki címet maguk előtt, többé nem lesznek szabályok. És amikor az Ezüst Nyilak motorja újra felrobban, mi itt leszünk, hogy megverjük őket" - utalt az osztrák a Mercedes technikai gondjaira, melyek legutóbb, Szingapúrban Nico Rosberg nullázásához vezettek.



 

"A további veszteségeik a kezünkre játszanak a bajnoki címért vívott harcban" - mondta az osztrák, majd hozzátette: "A Mercedes még most is eldobhatja magától a bajnoki címet."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: