DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Ismét megbízhatósági problémával küzd a Ferrari

A Ferrari F1-es csapatnak újabb gondjai akadtak a megbízhatósággal a Szingapúri Nagydíj pénteki napján. Kimi Räikkönen autóján a fékek kaptak lángra az első szabadedzés során.

"összességében egy pozitív nap volt, habár, mint mindig, tovább lehet javulni" - kezdte összegzését Raikkönen." Az első edzésen a különböző beállításokra koncentráltunk és az első szett lágy keveréken sikerült jó kört teljesíteni, majd sajnos néhány műszaki probléma megakadályozta, hogy a második szettből a legtöbbet tudjam kihozni. Az edzés végén a fékek túlmelegedésével volt problémám, de a csapatnak sikerült gyorsan megoldani a problémát és felkészítenie az autót a második edzésre. A beállítással végzett változtatással javult az autó kezelhetősége és a szuperlágy abroncsokon nagyobb tapadást tapasztaltunk."




"A péntek Szingapúrban mindig kicsit más, mint más pályákon, a karaktere egy dolog és éjszaka vezetni mindig izgalmas" - tette hozzá Alonso. "Az érzés többé-kevésbé ugyanazt, mint az első szabadedzés napon, mindkét szabadedzésen versenyképesek voltunk és probléma nélkül tudtunk haladni programunkkal. A két keverék a várt módon működött és a kettő közül a szuperlágy biztosított nagyobb tapadást. A rádiókommunikáció tiltása nem befolyásolta túlságosan munkánkat és ebből a szempontból egy átlagos nap volt, minden normál módon alakult."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: