DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Alonso mától szabadon távozhat a Ferraritól?

Az Auto Motor und Sport értesülései szerint egy záradék a mai naptól kezdve lehetővé teszi Fernando Alonso számára a Ferrari elhagyását.

A Ferrari csapatfőnöke, Marco Mattiacci hivatalos bejelentést továbbra sem tett a jövő évi felállásról, csak egy nyilatkozatban erősítette meg azt, hogy jövőre is Alonso és Raikkönen vezethetik majd a maranellóiak autóit. A csapat részéről hivatalos sajtóközlemény nem is érkezett, s Monzában sem lesz bejelentés, ahogy azt Mattiacci elárulta az Autosprintnek: "Nem lesz a versenyzőkkel kapcsolatos bejelentés Monzában, mivel nincs mit bejelenteni" - utalt arra, hogy elvileg Alonsónak és Raikkönennek is szerződése van 2015-re.



 



 

A gyakorlatban viszont máshogy nézhet ki a helyzet, a tekintélyes német Auto Motor und Sport szerint ugyanis létezik egy záradék Alonso szerződésében, mely alapvetően megváltoztathatja a szituációt. Michael Schmidt tudósító a Ferrarin belüli forrásokra hivatkozva közölte, hogy a szerződés egy pontja kimondja, hogy amennyiben szeptember 1. napján 25 pontnál nagyobb hátránnyal követi Alonso a bajnoki éllovast, akkor jogában áll elhagyni a csapatot a szezon végén.



 

Ez a különbség jelenleg majd száz pont, azaz ha tényleg létezik ilyen záradék, akkor a spanyol távozhat a csapattól. Ez persze nem jelenti az, hogy fog is, bár a McLaren ajánlata roppant vonzó lehet a számára, a Japánból érkező hírek viszont, miszerint a Honda turbójának teljesítménye egyelőre jelentősen elmarad a várakozásoktól, igen riasztóak lehetnek a spanyol számára.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: