DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Ricciardo számol azzal, hogy Kvjat egyszer a csapattársa lesz

A Red Bull ausztrál versenyzője, Daniel Ricciardo a Toro Rosso újoncát, Danyiil Kvjatot méltatta, akit az ő helyére igazoltak a faenzaiak.

Miután Daniel Ricciardo elfoglalta az F1-et elhagyó Mark Webber helyét a Red Bullnál, a Toro Rosso a mindössze 19 éves orosz újonc Danyiil Kvjattal pótolta az azóta már három futamot nyerő ausztrált. Kvjat némi meglepetésre közvetlenül a GP3 megnyerését követően került a Formula-1-be, s bár bemutatkozása egyesek számára túl korainak tűnt, a fiatal orosz mindenkit meggyőzött arról, hogy nem érdemtelenül kapott szerződést a Toro Rossótól.



 

Kvjat több remek hétvégét teljesített idén, sokszor harcban volt a pontszerzésekért, egyedül sok kiesése bánthatja, hiszen a futamok harmadát fel kellett adnia, jóllehet sosem saját hibájából. Daniel Ricciardo is elismerő szavakat szólt utódjáról, aki nyolc befejezett versenyén ötször is pontot szerzett, összesen nyolcat.



 



 

"Azt hiszem, remek munkát végzett első hat F1-es hónapjában" - mondta Ricciardo még Spában. "Nagyon érett, ahhoz képest, hogy mennyire fiatal. Kissé olyan, mint én: nagyon éretlen, de amikor érettnek kell lennie, akkor érett" - mondta nevetve Ricciardo, aki hangsúlyozta, hogy számol annak lehetőségével is, hogy Kvjat vagy épp Verstappen a csapattársa lesz:



 

"Nagyon gyors és intelligens versenyző. Ki tudja, talán egyszer egyikük a csapattársam lesz, hacsak ki nem túrnak" - mondta a mindig vigyorgó ausztrál.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: