DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Mattiacci: Kimi végre megérkezett a Ferrarihoz

A Ferrari csapatfőnöke, Marco Mattiacci úgy érzi, Kimi Raikkönen végre leküzdötte a szezon elején tapasztalt nehézségeit.

A Ferrarihoz négy esztendő után visszatérő 2007-es világbajnok Kimi Raikkönen nagyon gyengén kezdte az idei évet, ám a nyári szünet előtti és utáni versenyen úgy tűnt, hogy sikerült kilábalnia a nehézségekből: Magyarországon a 17. rajthelyről indulva hatodik lett, míg Belgiumban a dobogóról is csak kevéssel maradt le, de így is idei legjobbját érte el a negyedik hellyel. A Formula-1 hivatalos honlapjának nyilatkozó csapatfőnök, Marco Mattiacci úgy érzi, Raikkönen e futamokon meg tudta mutatni, hogy helye van a legjobbak közt.



 



 

"Ő az egyik legtehetségesebb versenyző. Gondot okozott számunkra, hogy egy igazán jó autót adjunk neki, de az egész csapat támogatását élvezi. Láthattuk a magyar és a belga versenyeiből, hogy megérkezett" - mondta az olasz, aki hangsúlyozta, hogy a mostani versenyzőkre építve szeretné visszavinni a Ferrarit a csúcsra, méghozzá minél hamarabb:



 

"Nagyon nagy a versengés, a világ legszínvonalasabb mérnöki munkájával, s nagy tehetségekkel. Tudjuk, hogy sokat kell dolgoznunk, de jó alapokról indulunk, nagy értékeket találtam ennél a cégnél. Nálunk van a legtehetségesebb páros, több mint hatvanéves hagyományaink vannak, és szenvedélyesen vágyunk arra, hogy újra nyerjünk."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: