DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Raikkönen: Javul a Ferrari

Kimi Raikkönen úgy érzi, a 2014-es szezon előre haladtával a Ferrari Formula-1-es csapata egyre erősebb lesz.

2007 Formula-1-es világbajnoka a hétvégi, spái versenyen idei legjobb eredményét érte el, a negyedik lett, és első alkalommal tudta legyőzni Fernando Alonsót ferraris visszatérése óta.

Raikkönen honfitársával, Valtteri Bottasszal szemben maradt le a dobogóról, míg Alonso versenyét akkumulátor probléma hátráltatta.

A Ferrari számított rá, hogy Spában szenvedni fognak, mivel a Mercedes erőforrásokkal szemben lóerőbeli hátrányuk volt. Raikkönen szerint a Scuderia belga teljesítménye arra utal, hogy egyre inkább megtalálják az F14 T erejét - noha hozzátette, még sok munkát kell elvégezniük, ha a Mercedest utol szeretnék érni.

"Lépésről lépésre minden szinten egyre erősebbek vagyunk" - mondta el Raikkönen. "Nemcsak a motort és az elektronikát nézve. Természetesen nincs olyan leszorítóerőnk, mint néhány más csapatnak. Ez a csomag. Nem vagyunk rosszak sok területen, de jók sem. Mindenhol hiányzik valami: az autóban magában, aerodinamikai tapadás, mechanikai tapadás és erő. Néhány pálya jobban fekszik nekünk, mint mások, de dolgozni kell és lépésről lépésre javulni."




Alonso szerint a Ferrari Belgiumban a vártnál erősebb volt.

"Úgy gondoltuk, egészen messze leszünk a Williamstől és végül sokkal versenyképesebben voltunk, mint vártuk. Nekem az erő volt a legnagyobb probléma. Egész hétvégén kisebb hátrányban voltunk az erőforrással. Ez a kis extra erő kellene az előzéshez, de egyik versenyről a másikra ezt nem lehet megváltoztatni."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: