DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Mindkét Red Bull pilóta kedveli Spát

A Red Bull két pilótája, Daniel Ricciardo és Sebastian Vettel számára is tetszik a Belga Nagydíj helyszíne, a Spa-Francorchamps pálya.

"Mindenek felett Spa egy versenypálya - itt valóban lehet kerék-kerék elleni harcot vívni" - mondta el Ricciardo. "Ahogy mondják, a Formula-1 változott az évek során és mint ahogyan az Eau Rouge és a Blanchimont kiemelkedő részek, most talán a Pouhon, a lejtős tizes és tizenegyes kanyar is az lehet. Ez nagyon, nagyon gyors - talán jó hely arra, hogy az Ardennekbe látogatók a versenyt megnézzék. Természetesen a Belga Nagydíj minden benzinőrültet megmozgat, ezért mindenki a fákra felmászva próbálja a lehető legjobb kilátást elérni. Olyan emberekkel is lehet találkozni, akik öt évtizede ellátogatnak a versenyre. És ha a pálya körüli falvak kocsmájába, vagy éttermébe betérsz, jó eséllyel láthatsz olyan képeket a falon, amelyeken a régi idők nagyszerű pilótái láthatók, ott állnak, ahol te és azt teszik, amit éppen te. Ez nagyszerű."




"Tavaly Spában kezdődött a kilenc győzelemből álló sorozatunk, erre mindig emlékezni fogok" - tette hozzá német csapattársa. "A belga pálya minden lehetséges kanyart tartalmaz: nagyon gyors, közepes sebességű, kemény féktávú és gyors egyeneseket. A szintkülönbség nagyon nagy, ezért úgy érzed magad, mintha hullámvasúton mennél - különösen az Eau Rouge-ban. Az időjárás nagyon megjósolhatatlan és ez kihívást jelent a pilóták és a csapatok számára, soha nem szabad alulértékelni ezt: néhány perc alatt az erős esőzés napsütésre változhat. A biztonsági autó is gyakran szerepet kap Spában. A pálya az egyik kedvencem, mert a körülötte lévő természetből nőtt ki - és tökéletesen beleilleszkedik a természeti környezetbe."

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: