DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Max Verstappen csatlakozott a Red Bull utánpótlás-programjához

A Red Bull hivatalosan is megerősítette, hogy a Forma-3-ban versenyző, 16 éves Max Verstappen csatlakozott a márka juniorprogramjához.

A formaautókban idén debütáló holland versenyző eredményei számos Forma-1-es csapatot meggyőztek, többen rá akarták tenni kezüket a pilótára, akiben a jövő reménységét látták. Köztük az évek során számos fiatal versenyzőt felkaroló Red Bull is, azonban úgy tűnt, Verstappen inkább a Mercedest választja. Helmut Marko, a Red Bull programjának tanácsadója azonban nem akartam elveszíteni a hollandot, ma pedig hivatalosan megerősítették, hogy Verstappen hozzájuk csatlakozik.

 

"Boldogan jelentjük be, hogy Max Verstappen elfogadta meghívásunkat a Red Bull Juniorcsapatba. Ez azonnal hatályba lép, a 16 éves versenyző pedig a Nürburgringen már Red Bull Juniorként folytatja Forma-3-as pályafutását" - áll a Red Bull hivatalos közleményében.

 



Vertappen a Red Bull jelenlegi utánpótlás-versenyzői, Carlos Sainz Jr., Pierre Gasly (WSR 3.5) és Alex Lynn (GP3) mellé csatlakozik. A csapat azt is megerősítette, hogy Verstappen részt vesz az év végi Forma-3-as Makaói Nagydíjon csapatával, a Van Amersfort Racinggel.

 

A közelmúltban felmerültek azok a feltételezések, hogy a versenyző már jövőre - mindössze 17 évesen - a Forma-1-be kerülhet a Toro Rossóval, ezzel venné rá Helmut Marko, hogy hozzájuk csatlakozzon a Mercedes helyett. Az Autosport szerint a holland nemrég egy korábbi Formula Renault 3.5 autót vezetett a Red Bull Ringen (ez a kategória a Red Bull kedvenc terepe fiataljai számára), de ez állítólag kizárólag egy fotózás célját szolgálta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: