DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Mattiacci: Nem dönthetünk egyetlen hétvége alapján

A Ferrari már elkötelezte magát az átfogó változások mellett, és a kijelölt útjukról akkor sem térnek le, ha egy kiugróan erős vagy gyenge futamot teljesítenek.

A Magyar Nagydíj kétségtelenül pozitív hétvége volt a csapat számára, hiszen mindkét pilótájuk idei legjobb eredményét érte el, de Maranellóban a második helyezéstől sem bízták el magukat, és a következő napokban be is jelentették a motorrészleg vezetőjének, Luca Marmorininek a távozását.

 

A csapatvezető Marco Mattiacci különös szóhasználattal fogalmazta meg, hogy az istállónak teljesen át kell alakulnia a következő években.

 



"360 fokos javulásra van szükségünk" - mondta. "Nem csak a hajtáslánccal, az aerodinamikával vagy a karosszériával vannak gondok. Az egész csapatról, az egész autóról van szó - jelentős mennyiségű munkát kell elvégeznünk."

 

"Már beazonosítottuk a csapat erősségeit és gyengeségeit, ezért ügyelnünk kell arra, hogy ne egyetlen hétvége történései alapján hozzunk döntéseket. Akár a legjobb, akár a legrosszabb versenyünket teljesítjük, az nem fogja megváltoztatni a véleményünket arról, hogy milyen irányba kell haladnunk. Magabiztossá tesz a jelenleg is épülő csapatszellem, a személyzet egyéni képességei és a már meglévő tervünk."
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: