DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Ricciardo a világbajnoki címet sem érzi lehetetlennek

A 2014-es szezon új sztárja, Daniel Ricciardo meglepő kijelentést tett: a Mercedes dominanciája ellenére nem tartja elérhetetlennek a világbajnoki címet, amíg matematikai esélye van rá. A szezonzárón osztandó dupla pontok miatt az is esélyes lehet a végső győzelemre, aki 50 pontos lemaradásban van.

A két győzelmet - az egyedüli versenyek, amelyeket nem a Mercedes valamelyik versenyzője nyerte meg - jegyző Ricciardo lemarása jelenleg ennél több, tekintélyesnek nevezhető 71 egység, de ez sem csüggeszti el a mindig mosolygós ausztrált.

 

"Amíg matematikailag nincs vége, addig nincs" - mondta a bajnoki csatáról. "Ha Magyarországot nézzük, akkor közeledtünk a pontversenyben, de reálisan nézve még mindig messze vagyunk. Ez nem változtatja meg, hogyan állok hozzá minden helyzethez. Még mindig harcban vagyunk a lehető legmagasabb pozícióért. A Hungaroringen a siker elérhető volt, mi pedig megragadtuk."

 



Daniel Ricciardo kiemelte a kettőzött pontos utolsó megmérettetést. "Abu Dhabi rendszerével, amit idén vezettek be, egészen nyílt lesz a küzdelem a szezon legvégéig. Folytatjuk azt, amire képesek vagyunk."

 

"Amit ebben a szezonban tanultunk, fel tudjuk használni a következő évben, abban pedig biztos vagyok, hogy ez a második győzelem erős motivációt fog fenntartani a csapatban. Ha valamelyikünk azt mondja, itt a vége, ez csak a Mercedes teljesítménye miatt van. Egy átlagos hétvégén, átlagos körülmények között majd minden pályán dominánsak voltak. Az olyan napok, mint most a Hungaroringen, változó körülmények között, néhány biztonsági autóval segítenek abban, hogy a bajnoki harcban maradhassunk" - zárt az örökké optimista Ricciardo.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: