DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Raikkönen látja a fényt az alagút végén

A Ferrari versenyzőjének bizakodásra adott okot a Magyar Nagydíj, amelyen idei legjobb eredményét érte el, azonban kiemelte, a csapat még csak az út elején jár.

Kimi Raikkönen a csapat taktikai hibája miatt az időmérő első szakaszában kiesett, a versenyen azonban a 16. rajthelyről a 6. pozícióig jött előre. Ráadásul csapattársa, Fernando Alosno is szezonja legjobb eredményét érte el - a spanyol versenyző második lett, ez pedig pozitív érzéssel tölti el az évad folyamán eddig szenvedő Raikkönent.

 

"Kellemes volt, mivel jobb érzés az autóban, ez pedig könnyebbé teszi az életem, és jobban tudom élvezni a vezetést. Nehéz volt, de szórakoztató, és megmutatja, hogy valamit jól csinálunk, és van fény az alagút végén. De egy eredmény még nem változtatja meg az összképet" - mondta a finn.

 



"Az autó jól működött, csak több egyenesbeli sebességre van szükségünk a Mercedes-motoros kocsikkal szemben, hogy meg tudjuk előzni őket az ilyen pályákon. Ez a hely és Monaco kedvezett nekünk, de még mindig hosszú utat kell megtennünk ahhoz, hogy elégedettek legyünk" - emelte ki Raikkönen, hogy a futam, amelyen a Ferrari idén a legtöbb pontot szerezte, csak egy lépés volt a helyes irányba. "Jót tett az eredmény nekem és a csapatnak is a pontok szempontjából, de valójában nem történt hatalmas változás."
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: