DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

A Red Bull több területen túlteljesített

Bár a címvédő csapatnak nincs esélye az újabb bajnokság megnyerésére, az alakulat főnöke, Christian Horner pozitívan értékelte az eddigi szezont.

"A szintünk nem olyan erős ebben az évben, mint az eddigiek során volt" - mondta Horner a Forma-1 hivatalos oldalának adott interjújában. Ennek oka egyértelműen a Mercedes, amely a mezőny kimagasló autóját építette meg. "De mi vagyunk az egyetlen másik csapat, amely versenyt tudott nyerni, második helyen állunk a bajnokságban, és jó néhány dobogót szereztünk azzal a motorral, amely sokkal erőtlenebb, mint a riválisoké."

 

Valóban, a téli tesztek során, amelyeken a Red Bull rendre a középmezőnyben végzett, kevesen fogadtak volna arra, hogy a szezon féltávjánál ők lesznek legközelebb a Mercedeshez, amelynek fölénye akkor is jól érezhető volt. A Hungaroringen Daniel Ricciardo a csapat második futamgyőzelmét szerezte.

 



"Azt mondanám, hogy sok tekintetben túlteljesítettünk, szóval amint képesek leszünk ledolgozni azt a lóerőkülönbséget, harcolni fogunk a Mercedesszel. A vasárnapi verseny pedig fantasztikusan példázta: amikor a lóerő nem számít annyit, mi is ott vagyunk."

 

A motor fejlesztése érdekében a Red Bull egyre szorosabbra fűzi kapcsolatát a Renault-val, amelyet Horner már többször kihangsúlyozott. "Nem akarunk motorpartnert váltani, velük akarjuk, hogy végre összeálljanak a dolgok. Az ő embereik nagyon sokra képesek, csak szorosan együtt kell működnünk. Azt hiszem, ez történik most" - mondta Horner, aki megemlítette: a francia erőforrással a csapat már közel 50 futamgyőzelmet és nyolc bajnoki címet szerzett.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: