DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 17. szerda
F1

A Ferrari menesztette Pat Fryt?

A Sky Sports értesülései szerint a Ferrari kirúgta mérnökigazgatóját, Pat Fryt. Az olasz gyártó tagadja, hogy ez történt.

A tévécsatornákat és weboldalt is üzemeltető Sky Sports forrásai szerint Fry - aki négy évvel ezelőtt, a McLarentől érkezett - a Scuderia átszervezési hullámának legújabb áldozata. A változtatásokra a vártaktól messze elmaradó teljesítmény miatt érzett szükséget a felső vezetés - a Magyar Nagydíjig a csapat egyetlen dobogós helyet szerzett csak -, először Stefano Domenicali helyét vette át Marco Mattiacci csapatfőnökként, majd Luca Marmorini, a motorrészleg vezetője is távozott, bár utóbbit hivatalosan nem erősítették meg.

 

A Sky megkeresésére azonban a Ferrari egy szóvivője tagadta, hogy búcsút intettek újabb szakemberüknek. Egy másik csapattag még Silverstone-ban, Marmorini lehetséges távozása kapcsán nyilatkozott úgy: "A struktúránk számtalan fokát átszervezzünk, és amikor végzünk vele, akkor teszünk bejelentést."

 



Fry nyilatkozóként szerepelt a csapat Magyar Nagydíj utáni sajtóközleményében. "A nyári szünet után két olyan pályára érkezünk, amelyek nehezek lesznek számunkra. Tudjuk, hogy még hosszú utat kell előre megtenni, de napról napra folytatjuk a kemény munkát" - mondta akkor, de lehetséges, hogy ebben ő már nem vehet részt.

 

Pat Fry James Allisonnal együtt állt a műszaki részleg élén közel egyenrangú félként, távozása esetén Allison egyértelműen a legmagasabb pozícióba kerülhet.
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: