DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Ricciardo attól tartott, hogy célba sem ér

A futamgyőztes Daniel Ricciardo a Magyar Nagydíj után elárulta, hogy a verseny közben attól félt, nem is fog célba érni.

A verseny utáni sajtótájékoztatón Daniel Ricciardo a dobogón adott interjúhoz képest újabb részleteket árult el magyarországi győzelméről - mindenekelőtt azt, hogy a verseny közepén attól tartott, hogy célba sem tud érni a futamon, így nem hogy 25, de egyetlen egységet sem visz majd haza Magyarországról:



 

"Volt egy kis riadalom a verseny közepe táján" - mondta Ricciardo a sajtónak. "Néhány körig gondjaink voltak, alacsony volt a teljesítmény, így kissé őrült módon kezdtem nyomkodni a kapcsolókat. Szóval a verseny igen korán véget érhetett volna, de átvészeltük ezt, aminek nagyon örülök" - mesélte a karrierje második győzelmét szerző ausztrál, aki a verseny utolsó négy körében két világbajnokot előzött meg, hogy megszerezze a győzelmet:



 



 

"Előzni kellett a győzelemhez. Frissebb abroncsokon voltam, de tudtam, hogy izgalmas lesz a vége" - mondta Ricciardo, majd így folytatta: "Csak egy módon nyerhettem: úgy, ha magam mögött hagyom őket. Lewisnál a kettes kanyar kijáratán próbálkoztam, és sikerült is megelőznöm, majd ahogy elég közel kerültem Fernandóhoz, tudtam, hogy meg kell próbálnom: szendvicsbe fogtak, Lewis DRS-távolságban volt, nem vesztegethettem el túl sok időt. Amikor pedig az élre álltam, tudtam, hogy már csak néhány kör van hátra. Ez pedig igen jó érzés volt."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: