DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Mattiacci: Kiminek nincs szüksége segítségre

A Ferrari csapatfőnöke, Marco Mattiacci biztos benne, hogy a gyengén teljesítő Kimi Raikkönen saját erőből ki tud majd lépni a jelenlegi mélypontról. Az olasz menedzser szerint ez nélküle is sikerülni fog.

"Kimi tudja, mit kell jobban csinálnia. Ez nem az én dolgom. Ő a profi autóversenyző. Világbajnoki címet nyert egykor a Ferrarival. Szóval motivált, tudja, hol kell fejlődni. Látja Fernandót maga előtt, azt is, hogy nehéz időszakban van. A Ferrariban maximálisan bízunk benne és támogatjuk őt" - mondta Mattiacci, aki igyekszik külső szemlélő maradni Kimi Raikkönen küzdelmében.

 

"A bokszutcafalon meghozott döntésekben nem játszom fontos szerepet. Ott van Pat Fry, Andrea Stella, Antonio Spagnolo. Nem gondolom, hogy nekem kéne megnyomnom a gombot. Az én képzettségemet leszámítva sem hiszem, hogy sok csapatfőnök teszi ezt, nem sokszor avatkoznak közbe. Csak ha bizonyos témákról van szó, akkor lépek én, de az elmúlt három versenyen nem ez volt a helyzet."

 



Mattiaccit arról is kérdezték, nem fontolja-e meg a csapat jövőre Jules Bianchi előléptetését. "Kimi a versenyző, akire szükségünk van. Több pontot kellene szereznie, de ő a versenyző, aki kell."

 

A finn mindössze 19 pontot gyűjtött a szezon során és az összetett bajnokság 12. helyén áll - csupán a Toro Rosso, Lotus, Sauber, Marussia és Caterham csapatok versenyzői állnak mögötte. Eközben Fernando Alonso 97 pontjával negyedik a tabellán. A spanyol a Német Nagydíj után finoman felszólította csapattársát, akivel egykor a világbajnoki címért harcoltak: itt az ideje a második autóval is értékes pontokat szerezni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: