DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

A Red Bull két pilótája szereti a Hungaroringet

A Red Bull Racing két pilótája, Sebastian Vettel és Daniel Ricciardo a nyári szünet előtti utolsó verseny helyszínéről, a Hungaroringről mondják el véleményüket.

"Tetszik a verseny és a Hungaroring hangulata, jó emlékeim vannak a versenyekről, habár még soha nem nyertem itt - még a listámra kívánkozik!" - mondta el Vettel. "Egészen lassú pálya, de könnyen hibázni lehet. Szűk és kígyózó kanyarok találhatók itt, a pálya egészen huplis, így nem szabad félvállról venni. Magyarországon a versenyen általában meleg van, ez további kihívást jelent, de az időjárás nagyszerű a rajongók számára. Tetszik a pálya elhelyezkedése, Budapest mellett, a Dunához közel található - esténként élvezettel sétálok a parton, vagy néha futok reggel. A Magyar Nagydíj az utolsó verseny a nyári szünet előtt, így keményen dolgozunk, hogy tartsuk a lendületet és jó eredménnyel vonuljunk pihenőre."




"Mindig szerettem a Hungaroringet, de mivel szűk és kanyargós, talán nem ideális a vonalvezetés a versenyzéshez" - tette hozzá Ricciardo. Olyan, mint Monaco, falak nélkül. Olyan furcsa helyzet áll elő, hogy vezetni nagyon örömteli, de versenyezni talán nem. Nagyszerű, nagyszerű a pálya az időmérő edzésen, amikor kevés üzemanyaggal és új gumikkal mész - nem lehet egy pillanatra sem kihagyni. A versenyen azonban előzni nehéz, mert a pálya nagyon szűk és a kanyarok izgalmas keveréke nem ad lehetőséget az előzésre. A DRS javított a helyzeten és az első kanyar, valamint a lejtős rész egészen izgalmas."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: