DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Red Bull: Sainz előbb nyerjen, utána jöhet az F1-be

Hiába az egyre erősödő pletykák Carlos Sainz Jr. akár már idén esedékes F1-es debütálásáról, a Red Bullnál nem akarják siettetni a fiatal spanyol érkezését.

Az elmúlt napokban szárnyra kaptak olyan hírek, hogy a Formula Renault 3.5 bajnokságát jelenleg 39 ponttal vezető Sainz akár a Caterham színeiben is bemutatkozhat hamarosan a legnagyobbak között, és maga a pilóta is elismerte, hogy tárgyalások folynak a csapattal.

 

A spanyol útját terelgető Red Bull képviseletében nyilatkozó Helmut Marko azonban szigorú hangvételt vett fel, amikor az Autosport az idei debütálás lehetőségéről kérdezte. "Ha megnyeri a WSR-t, akkor a szezon után kap egy F1-es tesztlehetőséget Abu Dhabiban" - mondta a fiatalokkal keményen bánó szakember.

 

Sainz elsősorban a tapasztalatszerzés szempontjából tartaná hasznosnak, ha már idén belekóstolhatna a sportba egy esetleges jövő évi teljes állás előzményeként.

 



"Az álmom, hogy F1-es versenyző legyek, szóval ha lehetőséget kapok, akár a Caterhammel akár mással, azt két kézzel megragadom. Mindenki azt mondogatja, hogy mennyire máshogy is mennek a dolgok a Formula-1-ben, szóval jó lenne tapasztalatot szerezni minden szempontból" - mondta a 20. életévét még csak idén szeptemberben betöltő pilóta.

 

"Egyelőre azonban örömmel koncentrálok a WSR 3.5-re, és ha nem kapok semmilyen F1-es lehetőséget a szezon végéig, akkor sem leszek csalódott. Szeretnék én lenni az első Red Bull-pilóta, aki megnyeri ezt a sorozatot, ez a célom az idei évre."

 

Hiszen bármilyen meglepő is, eddig még a Red Bull egyik fiatal tehetsége sem tudott bajnoki címet szerezni ebben az utánpótlás-szériában, noha a cég előszeretettel állomásoztatja a WSR-ben a pilótáit az F1 előtt. Egyesek, mint Daniel Ricciardo és Jean-Eric Vergne csak néhány ponttal csúsztak le a trófeáról, míg mások, mint Sebastian Vettel vagy Jaime Alguersuari szezon közben szálltak ki az F1-es lehetőség kedvéért.
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: