DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Vettel hazai versenyére készül

Azt követően, hogy a Brit Nagydíj a Red Bull Racing hazai versenye volt, a naptár következő helyszíne, a hockenheimi pálya lesz Sebastian Vettel hazai futama.

"Mindig élvezem a Hockenheimring hangulatát" - mondta el Vettel a jövő hétvégi verseny előtt. "Amikor délelőtt a pályára érkezel már tele van rajongókkal és amikor az autóban ülsz sok német zászlót láthatsz a lelátókon. Az aláírás osztás is nagyon mozgalmas. Ezeket a kisebb dolgokat nagyon szeretem Hockenheimmel kapcsolatban. Sok bíztatást kapunk. A szabadedzés során tudod, hogy a lelátón lévők támogatnak és kiállnak melletted. Természetesen mindig szeretnél a lehető legtöbbet visszaadni a rajongóknak, de néha a döntés nem a te kezedben van. Azonban támadni fogunk a hétvégén és mindent beleadunk."




"Hockenheim egészen rövid pálya, de egy újabb, amelyben mindenből egy kicsi megtalálható" - tette hozzá Ricciardo. "Nem hiszem, hogy a pálya különösebben nagy kérdéseket tenne fel a pilóta számára, habár az egyes kanyarnál és a stadionrész jobbos kanyarja egészen nagy bátorságot igényel - de ez nagyjából azt jelenti, az autó iránt érzett önbizalomnak köszönhetően gyorsan tudod-e teljesíteni ezeket a kanyarokat. A másik dolog, amire szükséged van az ajó stabilitás a hajtűkanyar előtti kemény féktávon. összességében egyensúlyozásról van szó. Szeretnél leszorítóerőt a stadionrészre és a féktávokon, de ugyanakkor az egyenesben nem akarsz túl sok légellenállást."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: