DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Franchitti is világbajnokot lát Ricciardóban

Daniel Ricciardo erős szezonkezdetével elérte, hogy az autósport berkein belül egyre több helyről dicsérettel illessék őt. A négyszeres IndyCar-bajnok Dario Franchitti szívesen látná őt a jövő egyik nagy bajnokaként.

A Red Bull ausztrál pilótája eddig a versenyeken egyértelműen csapattársa fölé nőtt, ami azért megdöbbentő sokak számára, mert Sebastian Vettel képes volt rendületlenül dominálni a Formula-1 előző éveit. A tavalyi balesete miatt pályafutása befejezésére kényszerülő Franchitti szerint azonban lehet, hogy máris eljött az idő az őrségváltásra.

 

"Fényes jövő vár rá a sportban" - idézi a skótot a Speedcafe. "örömmel nézném, ha egy halom versenyt nyerne, és remélem, hogy a bajnoki címet is megszerezheti majd egy ponton. Sikerült összefutnom vele a szezon elején az edzőteremben, és hosszan elbeszélgettünk. Mindenekelőtt egy nagyon közvetlen személyiség, de a versenypályán is remekül végzi a dolgát."

 

"örültem, amikor megszerezte első győzelmét Kanadában. Kiválóan teljesít, pedig nem a legkönnyebben vezethető autóban ül. Nem tudom őt eléggé dicsérni."

 



Hasonlóan látja a helyzetet a háromszoros F1-es világbajnok Jack Brabham fia, a sportot szintén megjárt David Brabham is.

 

"Érdekes beszédtémát jelent, hogy hogyan is képes legyőzni Vettelt a saját csapatában. Úgy gondolom, segítettek neki ebben azok az évek, amelyeket a nem túl versenyképes Toro Rossóban töltött, mialatt Vettelnek karrierje nagy részében szinte tökéletes autói voltak. Seb a megfelelő versenyző ahhoz, hogy kihozza a legjobb teljesítményt egy igazán jó autóból" - vélekedett Brabham.
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: