DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

A Red Bull és a Renault új alapokra helyezi kapcsolatát

Bár részleteket nem árult el Helmut Marko, arra egyértelmű utalást tett, hogy megváltozik a Red Bull és a Renault viszonya a közeljövőben.

A szezonkezdeti katasztrófához képest a Red Bull-Renault mindenképpen előrelépett, de az éllovas Mercedest nem sikerült megközelíteniük. A csapat tanácsadója, Helmut Marko egyértelműen leszögezte, hogy az istálló célja, hogy 2015-ben már partiban legyenek az idei évet uraló csapattal, amihez a Renault-nak is egyértelműen javulnia kell. Noha az olyan vad pletykákat elvetették, mint hogy a Red Bull egyszerűen átveszi a franciák Viryben található gyárát, úgy tűnik, hogy az osztrákoknak is szerepe lesz a Mercedes elleni hadjáratban.



 

Marko üdvözölte a döntést, hogy a motorgyártó élére Jean-Micherl Jalinier távozását követően visszatért Cyril Abiteboul, aki az elmúlt időben a Caterham csapatfőnöke volt. "Cyril a Caterhamnél épp olyan jól megismerhette az erőforrás gyengeségeit, mint mi, szóval pontosan tudja, mi történik" - mondta az osztrák.



 



 

Marko Ausztriában azt mondta, hogy a Red Bull-Renault együttműködést részletesen kielemzik, s ezzel mostanra el is készültek. Elmondása szerint a Renault is elismeri, hogy fejlődni kell, méghozzá "amilyen gyorsan csak lehet, hogy a homologizáció előtt frissítések érkezzenek minden területen". Marko sejtelmesen azt is hozzátette, hogy "az együttműködés intenzívebb lett, új alapokra helyezték azt", s hogy a két fél közt a korábbinál nyíltabb lesz a kapcsolat.



 

Hogy ez pontosan mit takar, egyelőre kérdéses.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: