DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Marko: Mind a négy pilóta csillagos ötöst érdemel

A szezon feléhez közelítve Helmut Marko értékelte a pilóták eddigi teljesítményét, s arról is megkérdezték, ki kaphatja meg jövőre a harmadik autót, ha valóban bevezetik ezt a szabályt.

A Red Bull főtanácsadója, Helmut Marko a Formula-1 hivatalos honlapjának elemezte a szezon eddigi történéseit. Az idény a féltávjához közelítve elérkezik a félévi értékelés ideje, így Markót is arra kérték, hogy állítson ki bizonyítványt a csapat versenyzőinek eddigi teljesítményéről: "Mindannyiuk produkciójával elégedettek vagyunk" - sommázta véleményét az egykori F1-es osztrák.



 

"Egyértelmű, hogy az érem mindkét oldalát látni kell, mivel Sebastiannek rengeteg technikai gondja volt, ami torzítja a képet. Ugyanez vonatkozik Jean-Ericre is. De azt is meg kell hagyni, hogy Danyiil és Daniel elképesztő munkát végeztek, felülmúlták minden várakozásunkat" - mondta Marko, akitől ezt követően azt kérdezték, hogy ezek szerint csak Kvjat és Ricciardo érdemel-e csillagos ötöst:



 



 

"Nem, egyáltalán nem!" - felelt az osztrák. "A többiek is teljesítettek, csak sok probléma hátráltatta őket. Mind a négyen ötöst kapnak!" - mondta Marko, aki arra számít, hogy a mai futamon a második legjobb istálló lesz a Red Bull: "Talán négyest kapunk" - folytatta az iskolai metaforát Marko. "A Mercedes csillagos ötösét követően. A helyzetünk határozottan jobbnak tűnik, mint Ausztriában." Ennek ellenére az a megnyilatkozás, hogy még mindig hisz a világbajnoki címben, inkább csak kincstári optimizmusnak tűnik Marko részéről...



 

Bár Ricciardo és Vettel is minden bizonnyal a csapatnál marad, mégis felmerülhet a pilótakérdés a Red Bullnál az idei évet követően, méghozzá abban az esetben, ha bevezetik az ügyfélautó, avagy harmadik autó rendszerét. Marko sejtelmes szavaiból két dolog derült ki, egyrészt az, hogy ezzel a lehetőséggel valóban számolnak, másrészt pedig az, hogy valószínűleg egy Red Bull-junior lesz a harmadik versenyző: "Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy rengeteg tehetség közül választhatunk. Ha elérkezik az ideje, be fogom dobni a nevet."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: