DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Marko: Az üzemanyag miatt javult a Ferrari

A Red Bull istálló szaktanácsadója, Dr. Helmut Marko szerint az üzemanyag állhat a Ferrari Kínai Nagydíjon mutatott gyors forma javulása mögött.

A Red Bull számára nem indult jól a 2014-es szezon, de szívós munkával sikerült felküzdeniük magukat a Mercedes GP mögé, a Kínai Nagydíjon azonban a Ferrari személyében váratlanul új ellenfelük akadt. A maranellóiak gyors formajavulásnak az okát pedig Marko a Shell üzemanyagában véli megtalálni.



 

"A dobogó Kínában elérhető volt a számunkra" - nyilatkozta Marko Daniel Ricciardo 4. helyére utalva. "De azt is láthattuk, hogy a Ferrari jelentős előrelépést ért el."



 



 

Marko szerint pedig ennek az oka a Shell új üzemanyaga volt. "Mi is abban reménykedünk, hogy hamarosan egy hatékonyabb üzemanyagot kapunk" - nyilatkozta Marko arra is utalva, hogy a hírek szerint a Red Bull üzemanyag átfolyási szenzorral kapcsolatos gondjai mögött a Total üzemanyaga állhat.



 

A Mercedes motorsport osztályának korábbi vezetője, Norbert Haug szerint azonban a Red Bull és a Ferrari számára a Mercedes még így is elérhetetlen messzeségben van. "A Mercedes biztosan nem áll meg, csak egy kicsit közelebbről figyeli az ellenfeleit."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: