DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

A McLaren beperli a Red Bullt

A McLaren megerősítette, hogy a Legfelsőbb Bírósághoz fordul a Red Bullal már egy ideje húzódó munkaügyi vitában.

A wokingi gárda úgy véli, hogy érvényes szerződése van a Red Bull aerodinamikai szakemberével, Dan Fallows-zal, a Red Bull azonban a múlthéten bejelentette, hogy Fellows vissza fog térni a Milton Keynes-i gárdához. Fellowst és a Red Bullt ezért megkeresték a McLaren csapat ügyvédei, de miután választ nem kaptak a McLaren úgy döntött, hogy perre viszi az ügyet.



 

"Sajnos most már valószínű, hogy a McLarennek nem lesz más választása, mint a Legfelsőbb Bíróságon eljárást indítani a Red Bull ellen, ahol nagyon komoly kérdéseket teszünk fel a csapat egysége és a fair play-jel kapcsolatban" - nyilatkozta Dennis au Autosportnak.



 



 

A McLaren álláspontja szerint Fallows aláírt velük egy szerződést, amelynek értelmében, márciusban fel kellett volna vennie a munkát náluk, de ez nem történt meg, a későbbi fejleményekről pedig csak a rivális Red Bull közleményéből szereztek tudomást, amely arról szólt, hogy Fellows a Red Bull aerodinamikai osztályának az új vezetője.
"Neki nem volt jogalapja erre a pálfordulásra, mert már hivatalosan is elfogadta és elkötelezte magát az állásajánlatunk iránt" - folytatta Dennis. "A legrosszabb, hogy a kapcsolat felvételi kísérletünket jéghideg csend követte. A rejtély pedig csak hetekkel később oldódott meg, amikor a Red Bull hirtelen bejelentette, hogy ő az aerodinamikai osztály feje."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: