| |
Illegális a Red Bull padlólemeze
2012.06.02, szombat 15:40

A Formula-1 irányítótestülete, az FIA véget vetett a Red Bull padlólemeze körül kialakult vitának, a Kanadai Nagydíj előtt a világbajnok csapatnak el kell távolítani a lyukakat a padlólemezről, mely a hátsó keréknél található.

A Ferrari és a McLaren is azon csapatok között volt, akik Monacóban már kifejezték nemtetszésüket a padlólemezzel kapcsolatban és óvással fenyegettek. Azonban Mark Webbber győzelme ellenére a rivális alakulatok nem tettek lépéseket.

Egy újabb csavar került a történetbe, az FIA állást foglalt. A műszaki iránymutatás alapján a lyukak nem felelnek meg a szabályoknak és a következő verseny előtt meg kell szüntetni őket.

"A monacói megbeszélések után kiderült, vannak bizonyos félreértések, úgy érezzük, segíteni kell a helyzet tisztázásában, körülzárt nyílásokat nem szabad elhelyezni a padlólemezen" - közölte az FIA. "Azzal érveltek, hogy kifejezetten nem került leírásra, hogy a körülzárt nyílásokat nem szabad alkalmazni a karosszéria hátsó részétől számított 450 milliméteren belül, ők pedig ezt tették. Nem értetünk egyet ezzel a véleménnyel és kijelentjük, hogy erre a területre nem lehet körülzárt nyílásokat helyezni. Ha engedélyezve lennének az ilyen nyílások, akkor a 3.12.5 cikkely második paragrafusa felesleges lenne."

Mivel Webber monacói győzelme ellen nem érkezett óvás, ő és a csapat 2012-es eredményeit megtarthatja, de változtatniuk kell a padlólemez kialakításán.

f1hungary.fw.hu


Hozzászólások:


Kapcsolódó hírek
 
Formula 1 hírek
Motoros hírek
Rali hírek
Autós hírek
AFM hírek