| |
Vergne továbbra is a Carlinnál marad
2010.12.31, péntek 14:28

Jean –Eric Vergne visszatér a Carlin csapathoz, a British F3-ból a Formula Renault 3.5 sorozatba, méghozzá egy teljes szezonra. A Red Bull által támogatott pilóta 13 versenyt nyert 2010-ben az istállónak és az első francia bajnoka lett a sorozatnak. Indult a World Series-ben is, ahol szintén sikerült egy futamot nyernie a Tech-1 csapatnál.

Igaz, hogy szériát vált tehát, de egyletet nem. A Carlin másik versenyzője az orosz Mikhail Aleshin lesz, aki idén kacérkodott a Forma-1-el is. „Nagyon boldog vagyok, hogy újra a Carlinnal kezdhetem el az évet. Idén nagyon jól sikerült a közös munkánk az F3-ban, remélem 2011-ben sem lesz ez másképp. Azt hiszem nagyon kemény időszak áll előttünk. A World Series egy nagyon kemény sorozat, de a csapat köszönhetően a profi hozzáállásnak megnyerte idén a bajnokságot. Remélem jövőre is sikerül ez a bravúr” – nyilatkozta Vergne.

A francia fiatalember egyértelműen a Red Bullos Sebastian Vettel és a szintén az energiaitalosok által támogatott, Toro Rossónál versenyző Jaime Alguersuari követőjének számít, hiszen minkét jelenleg az F1-ben szereplő pilóta nyert futamokat a Carlin versenyzőjeként a Formula Renault 3.5 szériában.

A csapat vezetője, Trevor Carlin a következőket nyilatkozta: „Nagy öröm volt számunkra, hogy együtt dolgozhattunk Jean-Ericcel a British F3-ban, és ugyanolyan jó lesz 2011-ben a World Series-ben is. Kétség kívül az egyik legtehetségesebb sofőr, aki valaha vezetett a csapatunknál. Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a Red Bull minket választott ki ahhoz, hogy további közös sikereket érhessünk el együtt és, hogy a mi kezünkbe adta a karrierje kezelését további egy évre” – vélekedett az egylet vezetője.

Németvári László


Hozzászólások:


Kapcsolódó hírek
 
Formula 1 hírek
Motoros hírek
Rali hírek
Autós hírek
AFM hírek