DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
Gyorsasági (Gy)

Csalódást hozott a Swift Cup Europe szlovákiai fordulója

Keserű pirulaként marad meg a Swift Cup Europe idei hatodik fordulója Bernula ""Denevér" István és Fekete Balázs emlékezetében: noha a két elsőéves versenyző komoly energiákat mozgósított a minél alaposabb felkészülés érdekében, túlzás nélkül lehet kijelenteni, hogy minden összeesküdött ellenük a diósförgepatonyi hétvégén"

Mielőtt a Swift-márkakupa idén másodszor is színre lépett a szlovákiai aszfaltcsíkon, Bernula és Fekete - semmit nem bízva a véletlenre - kétnapos gyakorlással hangolt az összecsapásra. Mindkét versenyző elégedett volt a tesztelés tapasztalataival, így optimistán vágtak neki a nyár utolsó versenyhétvégéjének: a "Denevér" legfőbb célja az volt, hogy megszerezze hőn áhított, többek szerint már jócskán kijáró első futamgyőzelmét, ám a dobogó legfelső fokát váratlan nehézségek egész sora miatt ezúttal sem sikerült meghódítania.

 

"Nincs annál nagyobb csalódás, mint amikor tökéletesen sikerült felkészülés után jön közbe valami, amelyről ráadásul nehéz pontos "™diagnózist"™ adni" - mondta a hétvége eseményeire visszagondolva Bernula István. "Idén szinte már mindenféle nehézséggel szembesültem, amivel csak lehet: borultam, gázoltam nyulat, voltak érthetetlen fékgondjaim, egyéb technikai problémáim. Most épp a kocsim tempójával gyűlt meg a bajom, ugyanis míg a teszten minden kifogástalanul működött, addig most csak nagyon nehezen tudtam tartani a lépést a többiekkel és ez már az időmérőn is éreztette a hatását, így csak a 7. helyet sikerült megszereznem. Az első futamon sikerült felküzdenem magam a 3. helyre, a második menetben viszont nem tudtam elkerülni az egymással ütköző Miss Janit és Lencse Zolit, kisodródtam, de sikerült versenyben maradnom és a 8. helyen értem célba. Gratulálok Balogh Bencének a Swift Cup Europe bajnoki címéhez, számomra pedig nincs más hátra, mint a hungaroringi szezonzáró. Mindent meg fogok tenni azért, hogy ott végre a dobogó legfelső fokán is pezsgőzhessek!" - fogalmazott a "Denevér", akinek a Swift Cup Europe-ban van esélye az év végi ezüstérem megszerzésére és jól áll a magyar bajnokság 1.6-os géposztályában is: 134 egységgel a 4. pozícióban állomásozik, így az idény utolsó fordulójában az év végi dobogóért száll harcba.

 

Komoly csalódást okozott a slovakiringi forduló a mezőny legfiatalabb tagjának, a 13 esztendős Fekete Balázsnak is. Az ifjú tehetség a jól sikerült szlovákiai gyakorlás után nem titkoltan áttörést remélt az évad utolsó előtti összecsapásától, de végül egyik futamot sem tudta befejezni: az első versenyen - két másik versenyzőtársához hasonlóan, ám így is érthetetlen módon - Swiftjéből kifogyott az üzemanyag, míg a második futam elején Lencse Zoltán a kavicságyba lökte, ahonnan nem tudott visszatérni.

 

"Tudom, hogy a nehéz hétvégékből lehet sok tanulni, de úgy érzem, hogy ez már egy picit túlzás volt" - mondta a szlovákiai eseményekkel kapcsolatban Fekete Balázs, aki a magyar bajnokság 1.6-os kategóriájában78 egységgel a 8. helyet birtokolja, míg a Junior Kupában a 2. pozícióban állomásozik. "Kitűnően sikerült az itteni tesztünk, Major Beni támogatásának és iránymutatásainak köszönhetően úgy éreztem, hogy sokat javultam és hittem benne, hogy ezt meg is mutathatom. Nagyon sajnálom, hogy rajtam kívülálló okok miatt semmi nem jött össze, de természetesen ez nem töri meg a lendületemet, inkább motivál. Egy versenyhétvége még hátravan, így azon leszek, hogy a Hungaroringen bizonyítsak. Nagyon bízom benne, hogy jó eredményekkel tudom búcsúztatni az első szezonomat!"

 

A Swift Cup Europe évadzáróját október 10-12-én rendezik Mogyoródon.
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: