DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Gyorsasági (Gy)

Nagy Norbi ETCC autóversenyző különleges "edzéssel" készült

2014. március 29-én a Hungaroringen került megrendezésre a VI. öRöMAUTÓZÁS a beteg gyerekekért.

"El tudod képzelni, hogy mi történik egy beteg gyermek szervezetében, amikor izgatottan beül egy versenyautóba és végigszáguld egy igazi versenypályán? Testének összes sejtje örömben úszik, megsokszorozódik benne a gyógyító erő. A csodák percei, pillanatai ezek. Egy igazi különleges élményterápia! El tudod képzelni, hogy mi történik a lelkedben, miközben látod a gyermekek szemében az örömet és a csillogást? Minden porcikád megtelik hálával, hogy részed lehet ebben. Jobbnak, jobb embernek érzed magad. Az is leszel!"œ - ez az invitálás érkezett Nagy Norbi autóversenyzőhöz, aki csapatával az MGS Racing Team-el együtt gondolkodás nélkül igent mondott a felkérésre, és elkezdték az előkészületeket.



 



 

A csapat Norbi tavalyi autóját, a Seat Leon Super Copa versenyautót alakította át erre a hétvégére. Még egy versenyülés került az autóba, a tűzoltó készüléket máshova rakták a szerelők, és - a gyerekekhez mérten - több biztonsági beállítást végzett a csapat mérnöke. Ennek megfelelően egy még biztonságosabb autóval kezdte el a körözést a gyerekekkel Nagy Norbi szombat reggel a Hungaroringen.



 

Az idén három helyről, a Tűzoltó Utcai Gyermekklinikáról, a Kosztyu Ádám Emlékére Alapítványtól és a Szegedi Gyermekklinika Onkológiai Osztályáról közel háromszáz gyermek érkezett a mogyoródi versenypályára."¨"¨



 



 

"œ Köszönöm az örömautózás Team-nek (Kiss Ágnes, Szilassy Arnold, Stróbl Balázs), hogy hatodszorra is megvalósították ezt a csodálatos rendezvényt, és azt, hogy jómagam és a csapatom, az MGS Racing Team részt vehetett rajta. Tényleg nagy örömet szereztek ezzel sok gyermeknek! Izgalmas nap volt, nemcsak nekem és a csapatnak, hanem a gyermekeknek is, akik a betegségeik ellenére is vidáman, mosolyogva élvezték az autózást. Ők maguk bele sem gondoltak, hogy nekünk versenyzőknek mennyi energiát és erőt adtak azon a napon. Igazán feltöltődtem, és épp olyan erővel és tele elszántsággal indulok neki az idei szezonnak, ahogyan ők néznek életük nehéz időszaka elé." - nyilatkozta Norbi a nap végén.



 

Nagy Norbi az idei évet április 20-án Le Castellet-ben, Franciaországban kezdi új autójával, egy Chevrolet Cruze S2000-el az ETCC mezőnyében. Májusban pedig egy hozzánk közelebbi helyszínen, a Szlovákia Ringen élőben is szurkolhatnak neki.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: